Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα είναι ο νικητής των παράνομων εκλογών της 24ης Ιουνίου στα κατεχόμενα αφού κατάφερε να εκλέξει 10 «δημάρχους» στους συνολικά 28 «δήμους».

Ακολουθεί το Κόμμα Εθνικής Ενότητας με εφτά από ένα «δήμαρχο» το Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας και το Δημοκρατικό Κόμμα ενώ εννέα εξελέγησαν ως «ανεξάρτητοι».

Σύμφωνα με τα τ/κ ΜΜΕ, το ποσοστό συμμετοχής στις «εκλογές» ανήλθε στο 71,41%.

Εξι «δήμαρχοι» επανεξελέγησαν, αναφέρουν τα δημοσιεύματα, και συγκεκριμένα ο Μεχμέτ Χαρματζί (Κόμμα Κοινοτικής Δημοκρατίας – Λευκωσία), ο Νιντάι Γκιούνγορντου («ανεξάρτητος» – Κερύνεια), ο Ισμαήλ Αρτέρ («ανεξάρτητος» – Αμμόχωστο), ο Αζίζ Καγιά (Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα – Λεύκα), ο Μαχμούτ Οζτσινάρ (Κόμμα Εθνικής Ενότητας – Μόρφου) και ο Χασάν Σαντίκογλου (Κόμμα Εθνικής Ενότητας – Τρίκωμο).

Το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα κατάφερε να κερδίσει τους «δήμους»:
Λουρουτζίνα- Χασάν Μπαρμπαρός
Γερόλλακο – Χουλουσί Μανίσοϊ
Κυθρέα – Αλί Καραβεζιρλέρ
Κιόνελλι – Αχμέτ Μπενλί
Λύση – Αχμέτ Λατίφ
Λευκόνοικο – Χασάν Οζτάς
Δίκωμο – Γιουκσέλ Τσελεπί
Ριζοκάρπασο – Σουπχί Τσοσκούν
Γαλάτεια – Τζεμίλ Σαριτσιζμελί

Το Κόμμα Εθνικής Ενότητας:
Πέργαμος – Ιλκέρ Εντίπ
Τζιάος – Χαλίλ Κασίμ
Κώμη Κεπήρ – Αχμέτ Σενάρογλου
Άσσια – Χαμπίλ Τουλουτσού
Βατυλή – Μεχμέτ Ανταχάν

Το Δημοκρατικό Κόμμα κατάφερε να εξασφαλίσει το «δήμο» Ακανθούς με τον Χαϊρί Ορτζάν.

«Ανεξάρτητοι» που κατάφεραν να κερδίσουν στις “εκλογές” είναι:
Σίντα – Αλί Οντζιού
Γιαλούσα – Εμράχ Γεσίλιρμάκ
Άγιος Σέργιος- Μουσταφά Ζουρνατζιλάρ
Καραβάς – Φιράτ Ατασέρ
Άγιος Επίκτητος -Μεχμέτ Χουλουσίογλου
Άγιος Αμβρόσιος – Τζεμάλ Ερντογάν
Λάπηθος – Μουσταφά Ακντούγ

Στο πρωτοσέλιδο της η εφημερίδα «Χαλκίν Σεσί», αναφέρεται στα περίεργα που αφορούν στις «εκλογές» όπως το γεγονός ότι ο «δήμαρχος» της Λαπήθου τα τελευταία 24 χρόνια Φουάτ Νάμσοϊ δεν κατάφερε να επανεκλεγεί, ότι ο νέος «δήμαρχος» της κατεχόμενης Λαπήθου εξασφάλισε το υψηλότερο ποσοστό ψήφων με 83,28% ενώ ο Τζεμίλ Σαριτσιζμελί στην Γαλάτεια κέρδισε με διαφορά 22 ψήφων έναντι του ανθυποψηφίου του.

Σύμφωνα με τα δημοσιεύματα, το ποσοστό συμμετοχής στην κατεχόμενη Λευκωσία ανήλθε στο 58,55%, στην Αμμόχωστο στο 70,68%, στην Κερύνεια στο 68,6%, στην Μόρφου στο 71,9%, στο Τρίκωμο στο 77,73% και στη Λεύκα στο 77,73% και συνολικά ψήφισαν 191, 153 ψηφοφόροι σε 734 κάλπες.