Τμ. Μετεωρολογίας: Μετά τη σκόνη έρχονται βροχές – Η πρόγνωση για τις επόμενες μέρες

Óýííåöá óôïí ïõñáíü ôïõ íïìïý ÔñéêÜëùí ôï ðñùß ôçò ÔåôÜñôçò 26 Ìáñôßïõ 2014. Ï êáéñüò ðáñïõóßáóå åðéäåßíùóç å ôïðéêÝò âñï÷Ýò êáé ðôþóç ôçò èåñìïêñáóßáò. (EUROKINISSI/ÈÁÍÁÓÇÓ ÊÁËËÉÁÑÁÓ)

Θερμή αέρια μάζα θα επηρεάζει την περιοχή, μέχρι και αύριο το απόγευμα, ενώ βαρομετρικό χαμηλό αναμένεται στη συνέχεια μέχρι και την Τετάρτη.

Στην ατμόσφαιρα θα παρατηρείται σκόνη, με κατά διαστήματα αυξημένες συγκεντρώσεις, ενώ σταδιακή υποχώρησή της αναμένεται από αύριο το απόγευμα.

Απόψε, ο καιρός θα είναι αρχικά κυρίως αίθριος και σε κάποιες περιοχές πιθανό να παρατηρείται αραιή ομίχλη ή και χαμηλή νέφωση. Αργότερα, ο καιρός θα καταστεί συννεφιασμένος και αναμένονται, κυρίως μετά τα μεσάνυχτα, μεμονωμένες βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά μεταβλητοί, ασθενείς, 3 Μποφόρ για να καταστούν αργότερα κυρίως βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, ασθενείς μέχρι μέτριοι, 3 με 4 Μποφόρ και τοπικά στα παράλια μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ.

Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη, εκτός από τα δυτικά όπου θα καταστεί μέχρι ταραγμένη. Η θερμοκρασία θα πέσει γύρω στους 11 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 12 στα νότια και στα ανατολικά παράλια, γύρω στους 14 στα δυτικά και στα βόρεια παράλια και γύρω στους 8 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Αύριο, ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές, ενώ αργότερα θα καταστεί μερικώς συννεφιασμένος με ενδεχόμενο μεμονωμένης βροχής κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν το πρωί βορειοανατολικοί ως νοτιοανατολικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ αλλά στα δυτικά και στα βόρεια παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί, 6 Μποφόρ. Αργά το απόγευμα, οι άνεμοι θα καταστούν νοτιοδυτικοί ως βορειοδυτικοί, μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ και τοπικά στα προσήνεμα παράλια ισχυροί, 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι λίγο ταραγμένη μέχρι ταραγμένη, στα νότια και στα ανατολικά παράλια και ταραγμένη, στα δυτικά και στα βόρεια παράλια. Η θερμοκρασία θα ανέλθει γύρω στους 25 βαθμούς στο εσωτερικό, γύρω στους 21 στα δυτικά παράλια, γύρω στους 24 στα υπόλοιπα παράλια και γύρω στους 19 βαθμούς στα ψηλότερα ορεινά.

Το βράδυ, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και κατά τόπους κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως στο δυτικό μισό του νησιού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί ως δυτικοί, πολύ ισχυροί και τοπικά μέχρι σφοδροί, 6 με 7 Μποφόρ αλλά σε υπήνεμες περιοχές μέτριοι μέχρι ισχυροί, 4 με 5 Μποφόρ. Η θάλασσα θα είναι ταραγμένη στα ανατολικά παράλια, μέχρι κυματώδης στα νότια παράλια και κυματώδης στα δυτικά και στα βόρεια παράλια.

Την Τετάρτη, ο καιρός θα είναι μερικώς συννεφιασμένος και παροδικά συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως μέχρι το μεσημέρι, ενώ αργότερα αναμένεται σταδιακή βελτίωση. Στα παράλια θα πνέουν πολύ ισχυροί μέχρι σφοδροί νοτιοδυτικοί ως δυτικοί άνεμοι, ενώ στις ψηλότερες κορυφές του Τροόδους αναμένεται να χιονίσει. Η θερμοκρασία θα σημειώσει αισθητή πτώση,  για να κυμανθεί κοντά ή και λίγο πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Πέμπτη, ο καιρός θα είναι το πρωί κυρίως αίθριος παρόλο που τοπικά θα παρατηρούνται αυξημένες νεφώσεις, ενώ το απόγευμα θα καταστεί σταδιακά κυρίως συννεφιασμένος και αναμένονται τοπικές βροχές ή και μεμονωμένη καταιγίδα, κυρίως το βράδυ. Στα ψηλότερα ορεινά αναμένεται να χιονίσει.  Η θερμοκρασία  αναμένεται να σημειώσει  μικρή περαιτέρω πτώση στη θερμοκρασία,  για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Την Παρασκευή, ο καιρός θα είναι γενικά κυρίως αίθριος αλλά κατά τόπους θα παρατηρούνται παροδικές νεφώσεις.  Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή,  για να κυμανθεί πιο κάτω από τις μέσες κλιματολογικές τιμές.

Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σήμερα και η σχετική υγρασία στις 2 το απόγευμα ήταν:

Μέγιστη Θερμοκρασία Ελάχιστη Θερμοκρασία Σχετική Υγρασία
Λευκωσία: 25°C 11°C 48%
Αεροδρόμιο Λάρνακας: 24°C 13°C 61%
Λεμεσός: 24°C 15°C 63%
Αεροδρόμιο Πάφου: 24°C 14°C 68%
Φρέναρος: 22°C 12°C 65%
Πρόδρομος: 19°C 8°C 31%
Πόλις Χρυσοχούς: 27°C 14°C 48%
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.