Τμήμα Δασών: Εντός προδιαγραφών και 35% φθηνότερα τα μισθωμένα σκάφη αεροπυρόσβεσης

Τα Super Puma έχουν κάδο χωρητικότητας 2.500 λίτρων νερού, αντί για 4.000 που μεταφέρουν τα KAMOV

 

Εντός προδιαγραφών και 35% φθηνότερα είναι τα μισθωμένα σκάφη αεροπυρόσβεσης, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το Τμήμα Δασών, το οποίο παραθέτοντας στοιχεία σχετικά με τις προδιαγραφές και το κόστος μίσθωσης των μισθωμένων σκαφών αεροπυρόσβεσης απαντά σε δημοσίευμα της εφημερίδας «Πολίτης». Σημειώνει ότι τα ελικόπτερα Kamov πληρούν τις προδιαγραφές και το κόστος της μίσθωσης των αεροσκαφών είναι μικρότερο, σε σχέση με τις τιμές που είχε κοινοποιήσει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή στο Τμήμα Δασών.

Συγκεκριμένα, το Τμήμα Δασών διευκρινίζει ότι στις προδιαγραφές για τη μίσθωση των σκαφών αεροπυρόσβεσης προβλέπεται σκάφος με κάδο χωρητικότητας τουλάχιστον 2.500 λίτρων νερού ή με δεξαμενή της ίδιας χωρητικότητας. Κατ’ επέκταση, όπως σημειώνεται στην ανακοίνωση, η μίσθωση αεροσκαφών με δεξαμενή νερού εμπίπτει στις προδιαγραφές.


Τονίζεται ότι για τη μίσθωση των δύο ελικοπτέρων αεροπυρόσβεσης Kamov τηρήθηκαν «όλες οι διαδικασίες, σύμφωνα με το Νόμο και Κανονισμούς περί Δημοσίων Συμβάσεων σε όλα τα στάδια (προκήρυξη, αξιολόγηση και κατακύρωση) της Προσφοράς».

Προστίθεται «ότι οι προδιαγραφές των ελικοπτέρων τύπου Kamov είχαν ελεγχθεί από την αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης πριν αυτά παραληφθούν, και ότι αυτά είναι σε θέση να μεταφέρουν πέραν των 4.000 λίτρων νερού».

Όσον αφορά την τιμή μίσθωσης των ελικοπτέρων, το Τμήμα Δασών αναφέρει ότι η τιμή τους είναι και κατά 35% χαμηλότερη, σε σχέση με αυτήν που η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κοινοποίησε εγγράφως στο Τμήμα Δασών, σχετικά με συγκεκριμένη εταιρεία, η οποία διαθέτει προς μίσθωση ελικόπτερα αεροπυρόσβεσης τύπου Super Puma. Επίσης, τα Super Puma έχουν κάδο χωρητικότητας 2.500 λίτρων νερού, αντί για 4.000 που μεταφέρουν τα KAMOV, ενώ η μίσθωσή τους είναι κατά 35% ακριβότερη.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.