Τμήμα Δασών: Διόρισαν τον 28ο, 14ο και 11ο, στη σειρά κατάταξης των εξετάσεων

Το Τμήμα Δασών είχε προκηρύξει 22 θέσεις δασικού λειτουργού και κατόπιν γραπτών εξετάσεων οι οποίες είχαν βαρύτητα 80% έναντι 20% της προφορικής εξέτασης θα προσλαμβάνονταν οι δέκα πρώτοι.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του «Φιλελεύθερου», η Επιτροπή Δημόσιας Υπηρεσίας διόρισε δέκα μόνιμους δασικούς λειτουργούς, συμπεριλαμβανομένου του 28ου, του 14ου και του 11ου, στη σειρά κατάταξης των γραπτών εξετάσεων. Το γεγονός αυτό κατήγγειλαν άτομα τα οποία εργάζονται στο Τμήμα και τα οποία κατετάγησαν στους πρώτους δέκα στη γραπτή εξέταση.

Τα αποτελέσματα ανετράπησαν στην προφορική εξέταση. Αξίζει να σημειωθεί πως σύμφωνα πάντα με την καταγγελία, όταν ο υποψήφιος που κατετάγη 11ος και προσελήφθη δεν αποδέχτηκε τη θέση ή και παραιτήθηκε, αντί να προσληφθεί κάποιος από αυτούς που είχαν τα καλύτερα αποτελέσματα στη γραπτή εξέταση διόρισαν τον 19ο στη σειρά κατάταξης στις γραπτές εξετάσεις.

Οι βαθμολογίες των πρώτων δέκα

Σύμφωνα πάντα με τις καταγγελίες, οι δέκα που προσελήφθησαν είχαν τις εξής βαθμολογίες στη γραπτή εξέταση: Ο πρώτος 85%, ο δεύτερος, ο τρίτος και ο τέταρτος και ο πέμπτος 82,5%, ο έκτος 80%, ο έβδομος 75%, ο όγδοος 72,5%, ο ένατος 70% και ο δέκατος 57,5%. Δηλαδή, ο δέκατος υποσκέλισε περίπου 17 υποψήφιους που είχαν καλύτερη βαθμολογία στη γραπτή εξέταση. Μάλιστα κάποιοι έγραψαν 77,5%, δηλαδή είχαν 20% καλύτερη βαθμολογία στη γραπτή εξέταση.

Υποψήφιοι οι οποίοι δεν προσελήφθησαν ετοιμάζονται να προσβάλουν δικαστικώς τους διορισμούς και δεν είχαν πρόθεση να αντιδράσουν με άλλο τρόπο, αλλά το ποτήρι φαίνεται ότι ξεχείλισε, όταν ένα άτομο από αυτά που διορίστηκαν δεν αποδέχτηκε τον διορισμό και ενώ όλοι ανέμεναν ότι θα διοριζόταν ο υποψήφιος με τον ψηλότερο βαθμό κατάταξης στις γραπτές εξετάσεις ή ένας από τους καλύτερους στις γραπτές εξετάσεις, προσελήφθη ο 19ος στις γραπτές εξετάσεις με ποσοστό 65%. Δηλαδή είχε βαθμολογία κατά 12,5% χαμηλότερη σε σχέση με άλλους υποψηφίους.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.