«Δεν μπορούμε να κόβουμε τα δέντρα με τόση ευκολία»

«Ο Δήμος Πάφου θα καταγγελθεί και θα τιμωρηθεί για την υλοτομία της τρεμιθιάς, με βάση τη δασική νομοθεσία» δήλωσε ο Διευθυντής του Τμήματος Δασών, Χαράλαμπος Αλεξάνδου.

Μιλώντας στον ΠΟΛΙΤΗ 107.6, ο κ. Αλεξάνδρου δήλωσε ότι αρχικά η άδεια στο πάρκο Ήβης Μαλιώτη στην Πάφο, περιοριζόταν στο κλάδεμα 10 τρεμίθων και υλοτομία μια χαρουπιάς αλλά στη συνέχεια κόπηκε μια τρεμιθιά, παρανομία η οποία θα τιμωρηθεί με μεγάλη αυστηρότητα.

Πρόσθεσε ότι με βάση τη δασική νομοθεσία, η παρανομία περιορίζεται στην υλοτομία ενός τρεμίθου.

Επισήμανε επίσης τη σημασία των δέντρων για τη βιοποικιλότητα αφού διαφορά είδη πουλιών βρίσκουν καταφύγιο στα κλαδιά μεγάλων δέντρων τονίζοντας ότι υπάρχει η ανάγκη να κατανοήσει ο κόσμος τη σημασία των πάρκων και του πρασίνου μέσα στις πόλεις.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά: «Δεν μπορούμε να κόβουμε τα δέντρα με τόση ευκολία επειδή σηκώθηκαν οι πλάκες του πεζοδρομίου ή επειδή υπάρχουν τρωκτικά ή γεμίζουν οι υδρορροές»

Πρόσθεσε ότι το 2012 οι εξουσίες του Τμήματος περιορίστηκαν αφού προηγουμένως το Τμήμα είχε την εξουσία να επιβάλει το ύψος της ποινής που επιβάλλει το Δικαστήριο, εξουσία που αφαιρέθηκε το 2012.