Τμήμα Οδικών Μεταφορών: Νέο σύστημα διαχείρισης εξέτασης υποψήφιων οδηγών

Το νέο σύστημα  διαχείρισης της εξέτασης υποψήφιων οδηγών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών επιθεώρησε τη Δευτέρα ο Υπουργός Μεταφορών Επικοινωνιών και Έργων Γιάννης Καρούσος, ο οποίος επισκέφθηκε το Γραφείο Εξετάσεων Οδηγών του Τμήματος Οδικών Μεταφορών Λευκωσίας στα Λατσιά.

Σε ανακοίνωση που μεταδίδει το ΓΤΠ αναφέρεται ότι το σύστημα χρησιμοποιεί νέα τεχνολογία και μέσω GPS καταγράφει δεδομένα όπως τη διαδρομή που ακολουθείται κατά την εξέταση, συνολικό χρόνο εξέτασης, μέση ταχύτητα και απόσταση που διανύεται και το χρόνο οδήγησης.

Το σύστημα, το οποίο δεν θα καταγράφει τα προσωπικά δεδομένα του υποψηφίου οδηγού, θα χρησιμοποιείται από το Τμήμα Οδικών Μεταφορών ως εργαλείο για την ανάπτυξη ομοιομορφίας στην εξέταση σε όλες τις επαρχίες και θα βοηθήσει στη βελτίωση της ποιότητας εξέτασης.

Στην ανακοίνωση αναφέρεται ότι μέσω του εργαλείου αυτού, ο κάθε προϊστάμενος των εξεταστών θα έχει τη δυνατότητα να αναλύει με πραγματικά δεδομένα και στοιχεία, την κάθε εξέταση ή/και σύνολο εξετάσεων με σκοπό μέσα από τη συνεργασία και επικοινωνία με τον εξεταστή να βελτιώνουν τη διαδρομή εξέτασης, τις διαδικασίες και γενικά τον τρόπο που γίνεται η εξέταση.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.