Τμήμα Περιβάλλοντος: Πού οφείλεται η έντονη δυσοσμία σε περιοχές της Λευκωσίας

«Το Τμήμα Περιβάλλοντος ενημερώνει το κοινό και όλους τους ενδιαφερόμενους ότι χθες, 12 Σεπτεμβρίου 2022, έγινε δέκτης παραπόνων από διάφορες κρατικές υπηρεσίες, δήμους και δημότες για έντονη δυσοσμία, στις περιοχές Καϊμακλί, Αγλαντζιά, Γέρι. Από την πρώτη στιγμή, Λειτουργοί του Τμήματος Περιβάλλοντος ξεκίνησαν τη διερεύνηση του θέματος», σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση.

Αναλυτικά:

Οι πρώτες πληροφορίες ανάφεραν τοποθέτηση μεγάλων ποσοτήτων κοπριάς εντός της νεκρής ζώνης, που συνορεύει με τις πιο πάνω περιοχές.

Με τη συνεργασία των Ηνωμένων Εθνών έγινε κατορθωτός ο εντοπισμός του προβλήματος, όπου διαπιστώθηκε ότι Ελληνοκύπριοι και Τουρκοκύπριοι γεωργοί τοποθέτησαν μεγάλες ποσότητες κοπριάς σε χωράφια εντός της νεκρής ζώνης, χωρίς ακολούθως να προβούν σε κατάλληλες ενέργειες ενσωμάτωσης της κοπριάς στο έδαφος για μείωση της οχληρίας από δυσοσμία.

Αυτή τη στιγμή, γίνονται εντατικές προσπάθειες για την επίλυση του προβλήματος, στον βαθμό που το επιτρέπει ο χώρος και η φύση του θέματος και η πρόσβαση της περιοχής.

Το Τμήμα Περιβάλλοντος επιθυμεί να ευχαριστήσει θερμά την ηγεσία των Ηνωμένων Εθνών για την όλη συνεργασία και βοήθεια που παρέχει για την αντιμετώπιση του προβλήματος.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy