Το 3ο Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία ενέκρινε το Υπουργικό Συμβούλιο

Το 3ο  Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την Αναπηρία, που αφορά τα έτη 2021-2023, ενέκρινε την Τετάρτη το Υπουργικό Συμβούλιο μετά που ενημερώθηκε για τον απολογισμό υλοποίησης του 2ου  Σχεδίου.

Γραπτή δήλωση της Αναπληρώτριας Κυβερνητικής Εκπροσώπου, Νιόβης Παρισινού, αναφέρει ότι το 3ο Σχέδιο Δράσης «περιλαμβάνει 135 δράσεις (58 νέες και 77 συνεχιζόμενες) που θα υλοποιηθούν από 8 Υπουργεία και 3 Υφυπουργεία».

Προσθέτει ότι «το Υπουργικό Συμβούλιο ενημερώθηκε για τον απολογισμό υλοποίησης του 2ου Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Αναπηρία 2018-2020».

Επίσης, σύμφωνα με την γραπτή δήλωση, «το Υπουργικό Συμβούλιο, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών, ενέκρινε την παραχώρηση εφάπαξ έκτακτου βοηθήματος σε όλους τους κατοίκους των ορεινών περιοχών με υψόμετρο μεγαλύτερο των 600μ».

Το έκτακτο επίδομα θα ισούται με το 50% του ποσού που τους έχει ήδη παραχωρηθεί το 2021. Οι δικαιούχοι της οικονομικής βοήθειας ανέρχονται σε 19 χιλιάδες προερχόμενοι από 7.500 νοικοκυριά 110 κοινοτήτων. Οι αναγκαίες πιστώσεις ανέρχονται σε € 2,1 εκ. ευρώ.

Επίσης, όπως αναφέρει η κ. Παρισινού, «το Υπουργικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Υπουργό Οικονομικών όπως αποσύρει τους κανονισμούς για τα υπηρεσιακά οχήματα των κρατικών αξιωματούχων που κατατέθηκαν πρόσφατα στη Βουλή, απόφαση που λήφθηκε μετά από εισήγηση του Προέδρου της Δημοκρατίας».

Τέλος, το Υπουργικό Συμβούλιο, «ενέκρινε την τροποποίηση του περί Πολεοδομίας και Χωροταξίας Γενικού Διατάγματος Ανάπτυξης 2003-2021 κατά τρόπο ώστε να επιτρέπεται η εγκατάσταση σημείων επαναφόρτισης ηλεκτρικών οχημάτων σε υφιστάμενα πρατήρια πετρελαιοειδών, χωρίς την ανάγκη εξασφάλισης πολεοδομικής άδειας».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.