Το 40% της επικράτειας της Μπουρκίνα Φάσο είναι εκτός ελέγχου του κράτους

Ο μεσολαβητής των κρατών της δυτικής Αφρικής για την Μπουρκίνα Φάσο, ο Μαχαμαντού Ισούφου, ο πρώην Πρόεδρος του Νίγηρα, εκτίμησε χθες Σάββατο στην Ουαγκαντούγκου ότι η κατάσταση ασφαλείας «παραμένει δύσκολη», καθώς σχεδόν η μισή επικράτεια της χώρας βρίσκεται πλέον πέραν του ελέγχου του κράτους.

«Σήμερα, το 40% της επικράτειας είναι εκτός του ελέγχου του κράτους», είπε, υπογραμμίζοντας πως «η Μπουρκίνα Φάσο γνωρίζει σήμερα πολυδιάστατη κρίση: ασφαλείας, ανθρωπιστική, πολιτική και κοινωνικοοικονομική».

Ο κ. Ισούφου έκανε τις δηλώσεις αυτές έπειτα από συνάντηση που είχε με τον επικεφαλής του επικεφαλής του στρατιωτικού καθεστώτος, τον αντισυνταγματάρχη Πολ-Ανρί Σανταογκό Νταμιμπά.

Το στρατιωτικό καθεστώς, που κατέλαβε την εξουσία στα τέλη Ιανουαρίου, έχει ανακοινώσει πως η διάρκεια της πολιτικής μετάβασης θα είναι τρία χρόνια, προτού οργανωθούν εκλογές.

Η χούντα επικαλείται τη σοβαρότητας της κρίσης ασφαλείας που αντιμετωπίζει η Μπουρκίνα Φάσο. Οι επιθέσεις των τζιχαντιστών είναι συχνές και πολύνεκρες.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy