Το 57,3% των Τ/κ νέων σκέφτονται να μεταναστεύσουν, σύμφωνα με έρευνα

Το 57,3% των νέων σκέφτονται να μεταναστεύσουν, εξαιτίας της οικονομικής κατάστασης, της υποχρεωτικής στράτευσης και του άγχους για το μέλλον, σύμφωνα με έρευνα που πραγματοποιήθηκε στα κατεχόμενα, με δείγμα 302 νέους ηλικίας 18-30 χρονών, στο πλαίσιο του έργου «Είμαστε ανήμποροι;» της Ντιλέκ Οντζούλ, από το πρόγραμμα ανάπτυξης Grow Civic, που χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σύμφωνα με το ΓΤΠ, η Χαλκίν Σεσί γράφει πρωτοσέλιδα ότι το έργο μελετά πτυχές των νέων που κατοικούν στα κατεχόμενα, όπως η ψυχική τους κατάσταση, οι οικονομικές, κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες, η εμπιστοσύνη σε θεσμούς και «κράτος» και οι τάσεις για μετανάστευση σε άλλη χώρα.

Κύρια επίδραση στις σκέψεις για μετανάστευση έχουν τα οικονομικά προβλήματα με 51,8%, το άγχος για το μέλλον με 38,6% και η υποχρεωτική στράτευση με 6,60%.

Επίσης, σύμφωνα με την έρευνα, το 44% των ερωτηθέντων φοβούνται ότι θα αποτύχουν στο μέλλον, το 45,7% φοβούνται ότι θα χειροτερέψει η εργασία τους και το 42,1% φοβούνται ότι δεν θα ξεπεράσουν μελλοντικές δυσκολίες.

Επίσης, το 62,9% φοβούνται ότι απειλείται το μέλλον τους από τις οικονομικές και πολιτικές αλλαγές, το 55,3% νιώθουν ανήμποροι εξαιτίας των οικονομικών συνθηκών.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy