Το 65% των νοσηλευόμενων στο Νοσοκομείο Αναφοράς δεν έχει εμβολιαστεί

Αυξημένη ροή εισαγωγών ασθενών Covid-19 τις τελευταίες μέρες

Οι προβλέψεις των μοντέλων με βάση τα οποία υπολογίζεται ο αριθμός των νοσηλευόμενων με κορονοϊό στα δημόσια νοσηλευτήρια δεν είναι πολύ αισιόδοξες, δήλωσε χθες στον «Άστρα» ο παγκύπριος συντονιστής εισαγωγών Covid-19, Χρίστος Κυπρή.

Όπως δήλωσε, αυτό που ανέμεναν ήταν μια πιο ομαλή αύξηση των νοσηλειών, ωστόσο το περασμένο Σαββατοκύριακο παρατηρήθηκε απότομη αύξηση των νοσηλευόμενων από τους 80 στους 115. Ο Δρ Κυπρή επεσήμανε ότι τα δημόσια νοσηλευτήρια προετοιμάζονται για ένα νέο μέτριο και σοβαρό κύμα, σημειώνοντας ότι εάν το νέο κύμα εξελιχθεί όπως το προηγούμενο, είναι έτοιμοι να το αντιμετωπίσουν.


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤην ίδια στιγμή, το 65% των νοσηλευόμενων στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, που λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς για ασθενείς με κορoνοϊό, δεν έχουν εμβολιαστεί, σύμφωνα με την Αμαλία Χατζηγιάννη, επιστημονική διευθύντρια των Γενικών Νοσοκομείων Λάρνακας – Αμμοχώστου.

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, η κα Χατζηγιάννη είπε στο ΚΥΠΕ πως «δυστυχώς τις τελευταίες ημέρες παρατηρείται αυξημένη ροή εισαγωγών και οι ασθενείς παρουσιάζουν έντονη συμπτωματολογία, με αποτέλεσμα να χρήζουν άμεσης θεραπείας. Σημείωσε ακόμα ότι «τα μέτρα προστασίας και ο εμβολιασμός είναι το Αλφα και το Ωμέγα για αντιμετώπιση του Covid-19».

Σε ερώτηση αναφορικά με τέσσερα σημεία του εμβολιαστικού κέντρου που βρίσκονται στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου, η κα Χατζηγιάννη απάντησε πως «υπάρχει συνεχής ροή κόσμου. Ειδικά τα πρωινά υπάρχει αυξημένη ζήτηση για εμβολιασμό», είπε.

Οσον αφορά την αύξηση των κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα, είπε πως «τόσο το νοσοκομείο όσο και το προσωπικό είναι συνειδητοποιημένο ότι επίκειται νέο κύμα κορονοϊού. Είμαστε όλοι σε επαγρύπνηση και γίνονται οι απαραίτητες ανακατατάξεις προσωπικού, ούτως ώστε να μπορούν να εξυπηρετηθούν το καλύτερο δυνατόν οι ασθενείς», κατέληξε.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.