Το ΑΚΕΛ ανοίγει ξανά το θέμα με την κάρτα φιλάθλου

Θέτει επίσης θέμα για έλεγχο της ΚΟΠ ως προς τη χρηστή διοίκηση και τη διαφάνεια

Έλα στο Google News

Το θέμα της κάρτας φιλάθλου αλλά και του ελέγχου της ΚΟΠ, ώστε να διασφαλιστεί η χρηστή διοίκηση και να παταχθούν φαινόμενα όπως οι ατασθαλίες και οι κόκκινοι φάκελοι, θέτει το ΑΚΕΛ.

Το θέμα συζητήθηκε χθες σε συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής, με αφορμή αίτημα του αρμόδιου Υπουργείου για τροποποίηση του Προϋπολογισμού του ΚΟΑ αλλά και για αποδέσμευση κονδυλίων που αφορούν διάφορες Ομοσπονδίες.

Στα πλαίσια της συζήτησης η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ (Στέφανος Στεφάνου, Άριστος Δαμιανού και Ανδρέας Καυκαλιάς) έθεσε σωρεία ερωτημάτων και ζήτησε στοιχεία, τόσο για την κάρτα φιλάθλου όσο και για τον έλεγχο της ΚΟΠ. Σημειώνεται ότι είναι η τρίτη κατά σειρά συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών που το ΑΚΕΛ θέτει τα πιο πάνω θέματα, ενώ ανάλογα ερωτήματα κατέθεσε και σε προηγούμενες συνεδρίες άλλων Επιτροπών. Στις δύο πρώτες συνεδρίες της Επιτροπής Οικονομικών ο ΚΟΑ έφερε ως επιχείρημα ότι η ΚΟΠ δεν επιχορηγείται άμεσα από το Κράτος και γι’ αυτό δεν της ασκείται έλεγχος.

Ωστόσο χθες οι εκπρόσωποι του Οργανισμού παραδέχθηκαν ότι το ποδόσφαιρο επιχορηγείται από την Πολιτεία μέσω άλλων φορέων και μάλιστα με μεγάλα χρηματικά ποσά. Επίσης η Κοινοβουλευτική ομάδα του ΑΚΕΛ ζήτησε στοιχεία για την κάρτα φιλάθλου, ώστε να διαφανεί «πόση ζημιά προκάλεσε» στο ποδόσφαιρο και σε άλλα αθλήματα. Οι εκπρόσωποι του ΚΟΑ ανέλαβαν να απαντήσουν γραπτώς στα ερωτήματα. Ως εκ τούτου τόσο το θέμα με την κάρτα φιλάθλου όσο και το θέμα με τον έλεγχο της ΚΟΠ αναμένεται να συζητηθούν εκ νέου σε επόμενη συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής.

Κωνσταντίνος Ζαχαρίου

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.