Το ΑΚΕΛ αποχαιρετά τον Νεόφυτο Νικολάου – «Ιδεολόγος και συνειδητός ΑΚΕΛιστής…»

Ανακοίνωση εξέδωσε το ΑΚΕΛ, σχετικά με το θάνατο του Νεόφυτου Νικολάου, ηγετικού στελέχους του ΑΚΕΛ Βρετανίας.

Αυτούσια η ανακοίνωση:

H Κεντρική Επιτροπή του ΑΚΕΛ με βαθύτατη θλίψη ανακοινώνει το θάνατο του Νεόφυτου Νικολάου, ηγετικού στελέχους του ΑΚΕΛ Βρετανίας και του κυπριακού παροικιακού κινήματος στη Βρετανία, ο οποίος έφυγε μετά από εβδομάδες μάχης με τον κορονοϊό.

Ο Νεόφυτος Νικολάου, με καταγωγή από την Ερήμη της Λεμεσού, μετανάστευσε στη Βρετανία όπου έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του, η οποία συνδέθηκε με τους αγώνες και την δράση των Κυπρίων μεταναστών στη Βρετανία αλλά και με το κίνημα των αποδήμων Κυπρίων.   

Ο Νεόφυτος Νικολάου, ιδεολόγος και συνειδητός ΑΚΕΛιστής υπήρξε για δεκαετίες στην πρώτη γραμμή των αγώνων του Λαϊκού Κινήματος. Διετέλεσε μέλος της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, Οργανωτικός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Βρετανίας και Οικονομικός Διαχειριστής της εφημερίδας «Παροικιακή».

Προσωπικότητα που έχαιρε εκτίμησης από το σύνολο της κυπριακής παροικίας στη Βρετανία, ο Νεόφυτος Νικολάου διετέλεσε επίσης Γραμματέας της Εθνικής Κυπριακής Ομοσπονδίας στο Ηνωμένο Βασίλειο και υπήρξε ανάμεσα σε αυτούς που εργάστηκαν για την εδραίωση της Γιορτής του Κρασιού στο Λονδίνο.

Το ΑΚΕΛ αποχαιρετά με απέραντο σεβασμό το Νεόφυτο Νικολάου ο οποίος τίμησε τις γραμμές του ΑΚΕΛ με την προσωπικότητα και το ήθος του. Η Κεντρική Επιτροπή ΑΚΕΛ εκφράζει τα ειλικρινή της συλλυπητήρια στην σύζυγο του Ευούλλα, στα παιδιά του, Αίγλη και Άλεξ, και στους οικείους του.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.