Το ΑΚΕΛ χαιρετίζει την υλοποίηση του Μέτρου Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης για τη διασύνδεση των δικτύων κινητής τηλεφωνίας μεταξύ ελεύθερων και κατεχόμενων περιοχών του νησιού μας.

Σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε το ΑΚΕΛ σημειώνει επίσης και για τις καταγγελίες του Τ/κ ηγέτη, Μουσταφά Ακκιντζί, για την παρενόχληση λεωφορείου με τ/κ πινακίδες στο χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας.

Για τα ΜΟΕ το ΑΚΕΛ σημειώνει:

Η υλοποίηση του ΜΟΕ για τη  διαλειτουργικότητα των κινητών τηλεφώνων σε ολόκληρο το νησί ήταν κάτι που ζητούσε και ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ στην τελευταία του Έκθεση.

Το ΑΚΕΛ είχε ανέκαθεν τη θέση ότι τα ΜΟΕ συμβάλλουν στη βελτίωση των σχέσεων, της επικοινωνίας και την οικοδόμηση της εμπιστοσύνης ανάμεσα στις δύο κοινότητες. Ωστόσο, αυτά δεν συνιστούν και δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τη λύση του Κυπριακού.

Η εξεύρεση λύσης αρχών στο Κυπριακό και η επανένωση της πατρίδας και του λαού μας παραμένει ο πρώτιστος και επιτακτικός στόχος μας. Είναι γι’ αυτό που πρέπει να παραμείνουμε επικεντρωμένοι στις προσπάθειες συνέχισης των διαπραγματεύσεων, όπως καθορίζει ο ΓΓ του ΟΗΕ.

Για τις καταγγελίες του κ. Ακκιντζί

Σε σχέση με την καταγγελία που έχει προβεί ο Τουρκοκύπριος ηγέτης κ. Ακκιντζί για παρενόχληση λεωφορείου με τ/κ πινακίδες στο χώρο του αεροδρομίου Λάρνακας, απαιτείται η άμεση και πλήρης διερεύνηση από μέρους των αρμόδιων αρχών του κράτους. Τέτοιες καταγγελίες δεν πρέπει να μένουν αιωρούμενες.