Το ΑΚΕΛ εγγράφει θέμα για τις πιθανές επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία από τις διεθνείς εξελίξεις

Το ΑΚΕΛ έχει εγγράψει για αυτεπάγγελτη εξέταση στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών, θέμα για τις πιθανές  επιπτώσεις στην κυπριακή οικονομία από τις εξελίξεις στο διεθνές τραπεζικό σύστημα.

Με την πρόταση του το ΑΚΕΛ ζητά να συζητηθεί η αναγκαιότητα λήψης προληπτικών μέτρων και δράσεων από την Κύπρο.

Το κόμμα της αντιπολίτευσης θεωρεί αναγκαία και επείγουσα τη συζήτηση του θέματος για να δοθεί όπως αναφέρεται στη σχετική αλληλογραφία προς τις κοινοβουλευτικές υπηρεσίες,  ολοκληρωμένη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές αναφορικά με το πραγματικό μέγεθος έκθεσης τραπεζών και επιχειρήσεων σε ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις μετά την κατάρρευση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διεθνώς.

Ζητά να παραστούν στη συζήτηση στην επιτροπή οικονομικών, ο Διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, ο Υπουργός Οικονομικών, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και οι Σύνδεσμοι Τραπεζών και Εγκεκριμένων Λογιστών.

Καυκαλιάς: Αναμένουμε ο υπουργός Οικονομικών να είναι σε θέση να δώσει κάποιες απαντήσεις

“Κρίνουμε αναγκαία και επείγουσα τη συζήτηση του θέματος για να δοθεί ολοκληρωμένη ενημέρωση από τις αρμόδιες αρχές και φορείς, αναφορικά με το πραγματικό μέγεθος έκθεσης τραπεζών και επιχειρήσεων σε ενδεχόμενες αρνητικές επιπτώσεις, μετά και από την κατάρρευση χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στις ΗΠΑ και τις πιέσεις που αντιμετωπίζουν άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα διεθνώς, καθώς και για το αν προκύπτουν συστημικοί κίνδυνοι για την κυπριακή οικονομία”, ανέφερε σε δηλώσεις του ο βουλευτής του ΑΚΕΛ, Άντρος Καυκαλιάς, μετά την ολοκλήρωση της Συνεδρίας της Επιτροπής Οικονομικών τη Δευτέρα.

Όπως είπε, το θέμα θα συζητηθεί και την επόμενη βδομάδα, όταν θα είναι ο Υπουργός Οικονομικών στην Επιτροπή. “Αναμένουμε ότι ο Υπουργός Οικονομικών θα είναι σε θέση να δώσει κάποιες απαντήσεις σε σειρά ζητημάτων που προκύπτουν. Σίγουρα δεν θα εξαντληθεί η συζήτηση μόνο στη συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών διότι είναι απαραίτητη και η παρουσία των εποπτικών αρχών”, σημείωσε.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy