Το ΑΚΕΛ εντείνει την πίεση για μείωση των τιμών των καυσίμων

«Λύσεις υπάρχουν, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να προστατεύσει τους πολίτες από την αισχροκέρδεια»


Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | HuaweiΤο ΑΚΕΛ εντείνει τις πιέσεις του προς την κυβέρνηση για λήψη μέτρων με σκοπό τη μείωση των τιμών των καυσίμων.

Ο βουλευτής του ΑΚΕΛ Κώστας Κώστα σε δηλώσεις του μετά τη συνεδρία της Επιτροπής Ενέργειας επανέλαβε την πρόταση του ΑΚΕΛ για τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα (δηλαδή της επιβολής ΦΠΑ όχι μόνο στις τιμές των προϊόντων, αλλά και επί του Φόρου Κατανάλωσης). Ζήτησε επίσης να γίνει έρευνα για την κερδοφορία των εταιρειών, ώστε να διαπιστωθεί κατά πόσον αισχροκερδούν. Ακόμη, κατήγγειλε ότι η απόφαση για υποχρεωτική πρόσμιξη βιοκαυσίμων στα καύσιμα κίνησης, ώστε να καλυφθεί η ανικανότητα της κυβέρνησης όσον αφορά την εκπλήρωση του στόχου που έχει θέσει η ΕΕ στη χώρα για τις μεταφορές, οι τιμές των καυσίμων αυξήθηκαν τους τελευταίους μήνες πάνω από 10 σεντ το λίτρο.

«Λύσεις υπάρχουν και τις προτείνουμε εδώ και χρόνια, αλλά η κυβέρνηση δεν έχει την πολιτική βούληση να προστατεύσει τους πολίτες από την αισχροκέρδεια και τα υπερκέρδη των εταιρειών», κατήγγειλε ο Κ. Κώστα.

Λαθρεμπόριο από τα κατεχόμενα με βυτιοφόρα και φορτηγά

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρία της Επιτροπής Ενέργειας συζητήθηκαν οι καταγγελίες για λαθρεμπόριο καυσίμων με βυτιοφόρα ή μεγάλα φορτηγά που πάνε και έρχονται στα κατεχόμενα, γεμίζουν τις δεξαμενές των καυσίμων και τις αδειάζουν στις ελεύθερες περιοχές. Εξετάστηκαν επίσης οι καταγγελίες για προϊόντα μαϊμού, προϊόντα από την Τουρκία που βαφτίζονται τουρκοκυπριακά, το παράνομο εμπόριο φυτοφαρμάκων κ.τ.λ.

Παρά ταύτα, οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες διαβεβαίωσαν ότι γίνονται έλεγχοι όσον αφορά τη διακίνηση αγαθών με τα κατεχόμενα στο πλαίσιο του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής. Διαβεβαίωσαν επίσης ότι δεν υπάρχει σοβαρό πρόβλημα και όλα είναι μια χαρά. Ακόμη, παρά το αίτημα της Επιτροπής Ενέργειας από τον προηγούμενη εβδομάδα για κατάθεση στοιχείων, κανένα Υπουργείο ή Τμήμα δεν παρουσίασε στοιχεία για τους ελέγχους και τις καταγγελίες που γίνονται.

Ο Κ. Κώστα υπέδειξε ότι «η κυβέρνηση οφείλει να επιτηρεί την εφαρμογή του πλαισίου του Κανονισμού της Πράσινης Γραμμής, για να σταματήσουν οι αθέμιτες εμπορικές πρακτικές που παρατηρούνται. Οι έλεγχοί της πρέπει να εντατικοποιηθούν για να σταματήσει η παρανομία».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.

Κατεβάστε το  Dialogos App
Apple | Android | Huawei