Το ΑΚΕΛ εντείνει την πίεση στην κυβέρνηση για την ακρίβεια στα πετρελαιοειδή  


 

Το ΑΚΕΛ εντείνει την πίεση προς την κυβέρνηση για προώθηση μέτρων με σκοπό τη μείωση των τιμών στα πετρελαιοειδή και τον έλεγχο της αισχροκέρδειας.

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΑΚΕΛ, Γιώργος Λουκαΐδης, σε παρέμβασή του στη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής, κατά την οποία εγκρίθηκε και τυπικά η επέκταση του υφιστάμενου μειωμένου φορολογικού συντελεστή στα πετρελαιοειδή μέχρι το τέλος Αυγούστου, υπέδειξε ότι αυτό δεν θα οδηγήσει στη μείωση των τιμών των πετρελαιοειδών που έχουν σπάσει κάθε ρεκόρ. Επανέφερε επίσης τις προτάσεις του ΑΚΕΛ για κατάργηση της διπλής φορολογίας και αλλαγή της νομοθεσίας, ώστε να μπορεί να επιβληθεί πλαφόν στις περιπτώσεις στις οποίες αυτό απαιτείται για προστασία των καταναλωτών.

Εγκρίθηκε ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός

Εν τω μεταξύ, στη χθεσινή συνεδρία της Ολομέλειας της Βουλής εγκρίθηκε επίσης ο συμπληρωματικός προϋπολογισμός ύψους 102,1 εκατ. ευρώ, ο οποίος αφορά κυρίως δαπάνες για τη διαχείριση της πανδημίας καθώς και έκτακτες ανάγκες που προέκυψαν συνεπεία του πολέμου στην Ουκρανία.

Το ΑΚΕΛ, διά του Άντρου Καυκαλιά, υπέδειξε ότι είναι πολύ περιορισμένα τα κονδύλια στον συμπληρωματικό προϋπολογισμό για την πραγματική οικονομία και τις ανάγκες κοινωνικών ομάδων που έχουν χτυπηθεί από την κρίση. Επεσήμανε επίσης ότι τα 5 εκατ. ευρώ για τους κτηνοτρόφους δεν είναι ικανοποιητικά για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των κλάδων. Κατήγγειλε ακόμη την αθέτηση της δέσμευσης της κυβέρνησης όσον αφορά τη στήριξη επιχειρήσεων στους τομείς της διασκέδασης και εκδηλώσεων, αλλά και ανθρώπων του Πολιτισμού. Παράλληλα, επεσήμανε ότι τα 18 εκατ. ευρώ για την αγορά σιτηρών χρειάστηκαν επειδή η κυβέρνηση διέλυσε την Επιτροπή Σιτηρών και οι ιδιώτες εισαγωγείς έκριναν ότι δεν τους συμφέρει να κάνουν εισαγωγές. Υπέδειξε επίσης ότι αποτελεί πρόκληση ότι θα δοθεί 1 εκατ. ευρώ στις εταιρείες αυτές για να κάνουν διαχείριση των σιτηρών που θα έρθουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.