Το ΑΚΕΛ καλεί την Αστυνομία να προβεί σε ακύρωση του διατάγματος για απαγόρευση της κυκλοφορίας μοτοσικλετών

Προκαλεί σοβαρά ερωτήματα το διάταγμα για απαγόρευση της κυκλοφορίας μοτοσικλετών

Με γραπτή δήλωση του Επικεφαλής του Γραφείου Νομικών, βουλευτή Άριστου Δαμιανού, το ΑΚΕΛ τοποθετείται για το διάταγμα για απαγόρευση της κυκλοφορίας μοτοσικλετών.

Διαβάστε επίσης: ΓΓ ΑΚΕΛ: «Εφαρμογή πολιτικής όχι επιβολή καταστολής…»

Το κόμμα της Αριστεράς καλεί να προβεί σε ακύρωση του διατάγματος και σε πιστή εφαρμογή των νόμων της Δημοκρατίας για αντιμετώπιση των κρουσμάτων οχληρίας.

Ο κ. Δαμιανού σημειώνει μεταξύ άλλων ότι η ηγεσία της Αστυνομίας, αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της οχληρίας σε όλα τα επίπεδα υιοθετεί λογικές τύπου «πονάει πόδι κόβει πόδι»

Αναλυτικά:

Ουδείς διαφωνεί ότι υπάρχει πρόβλημα οχληρίας και στους δρόμους. Το βιώνουμε όλοι καθημερινά. Ωστόσο η έκδοση διατάγματος από την ηγεσία της Αστυνομίας για απαγόρευση της κυκλοφορίας μοτοσικλετών με κυβισμό πέραν των 125 κυβικών προκαλεί σοβαρά ερωτήματα. Τόσο για τη χρησιμότητα όσο και για τη νομιμότητά του. Δημιουργεί ταυτόχρονα πρόβλημα σε μεγάλο αριθμό συμπολιτών μας οι οποίοι δεν διαθέτουν άλλο μέσο μεταφοράς. Πόσο μάλλον που τις ώρες εφαρμογής του διατάγματος είναι ουσιαστικά ανύπαρκτες οι δημόσιες συγκοινωνίες.

Αντί η ηγεσία της Αστυνομίας να εφαρμόσει τη νομοθεσία επιδιώκει να επιβάλει μέτρα που παραπέμπουν σε άλλες εποχές των κέρφιου και της απαγόρευσης κυκλοφορίας. Αντί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα της οχληρίας σε όλα τα επίπεδα υιοθετεί λογικές τύπου «πονάει πόδι κόβει πόδι».

Καλούμε την Αστυνομία να προβεί σε ακύρωση του διατάγματος και σε πιστή εφαρμογή των νόμων της Δημοκρατίας για αντιμετώπιση των κρουσμάτων οχληρίας. Ο υπερβάλλοντας ζήλος και ο ετσιθελισμός δεν αποτελούν λύση σε ένα ευνομούμενο κράτος.