Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τα γεγονότα στο λιμάνι Θεσσαλονίκης

Συμπαράσταση προς τα μέλη του ΠΑΜΕ που δικάζονται στις 15 Ιουνίου

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Τη συμπαράστασή του προς τα μέλη του ΠΑΜΕ αλλά και την καταδίκη του για την αστυνομική αυθαιρεσία εξέφρασε το ΑΚΕΛ με ανακοίνωσή του σχετικά με τα γεγονότα που έλαβαν χώρα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την Τετάρτη, 6 Απριλίου, κατά τη διάρκεια διαδήλωσης ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο στην Ουκρανία.

«Ενώ τα εργατικά συνδικάτα διαδήλωναν ενάντια στην εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο, η ελληνική Αστυνομία απρόκλητα εξαπέλυσε επίθεση ενάντια στους διαδηλωτές, συλλαμβάνοντας οκτώ από αυτούς. Σημειώνεται ότι ανάμεσα στους προσαχθέντες είναι μέλη της ηγεσίας του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καθώς και δημοσιογράφος του Ριζοσπάστη», αναφέρει η ανακοίνωση της Εζεκία Παπαϊωάννου, τονίζοντας ότι είναι ξεκάθαρο ότι οι δυνάμεις καταστολής χρησιμοποιούνται για να αποσιωπηθούν οι φωνές που αντιτάσσονται στην εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς των ΝΑΤΟ – ΗΠΑ – ΕΕ.

«Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη του στο Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας και στο εργατικό κίνημα, όπως και στους οκτώ διαδηλωτές, για τους οποίους έχει οριστεί δίκη στις 15 Ιουνίου», αναφέρεται καταληκτικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.