ΑΚΕΛ για Βαρώσι: Η Διεθνής Κοινότητα να ευαισθητοποιηθεί έμπρακτα και όχι να βλέπει την Τουρκία

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Οι εργασίες των κατοχικών αρχών για άνοιγμα νέου τμήματος του παραλιακού μετώπου στο Βαρώσι συνιστούν μέρος του παράνομου και προκλητικού σχεδιασμού τους για την πόλη της Αμμοχώστου, τονίζει σε ανακοίνωση του το ΑΚΕΛ.

Το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του καταδικάζει τα νέα τετελεσμένα που προωθεί το δίδυμο Ερντογάν – Τατάρ που στόχο έχουν να εμβαθύνουν την κατοχή και τη διαίρεση της πατρίδας μας.

«Ο κυπριακός λαός αναμένει από τη διεθνή κοινότητα να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους έμπρακτα απέναντι στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των Ψηφισμάτων του Σ.Α. του ΟΗΕ από την κυβέρνηση Ερντογάν και όχι να βλέπει τη γεωπολιτική αναβάθμιση της Τουρκίας σε βάρος των λαών της περιοχής» σημειώνει επίσης το ΑΚΕΛ το οποίο καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλα τα απαιτούμενα διεθνή διαβήματα για την καταδίκη των τουρκικών σχεδιασμών για την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου.

Ταυτόχρονα, το ΑΚΕΛ στην ανακοίνωση του επισημαίνει ότι απαιτούνται πρωτοβουλίες για την αναχαίτιση και αναστροφή της ολέθριας πορείας στο Κυπριακό και των νέων κατοχικών τετελεσμένων, πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο.

Διαβάστε αυτούσια την ανακοίνωση του ΑΚΕΛ:

Οι εργασίες των κατοχικών αρχών για άνοιγμα νέου τμήματος του παραλιακού μετώπου στο Βαρώσι συνιστούν μέρος του παράνομου και προκλητικού σχεδιασμού τους για την πόλη της Αμμοχώστου.

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τα νέα τετελεσμένα που προωθεί το δίδυμο Ερντογάν – Τατάρ που στόχο έχουν να εμβαθύνουν την κατοχή και τη διαίρεση της πατρίδας μας. Ο κυπριακός λαός αναμένει από τη διεθνή κοινότητα να ευαισθητοποιηθεί επιτέλους έμπρακτα απέναντι στην παραβίαση του διεθνούς δικαίου και των Ψηφισμάτων του Σ.Α. του ΟΗΕ από την κυβέρνηση Ερντογάν και όχι να βλέπει τη γεωπολιτική αναβάθμιση της Τουρκίας σε βάρος των λαών της περιοχής.

Το ΑΚΕΛ καλεί την κυβέρνηση να προχωρήσει σε όλα τα απαιτούμενα διεθνή διαβήματα για την καταδίκη των τουρκικών σχεδιασμών για την περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου. Ταυτόχρονα, το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι απαιτούνται πρωτοβουλίες για την αναχαίτιση και αναστροφή της ολέθριας πορείας στο Κυπριακό και των νέων κατοχικών τετελεσμένων, πρωτοβουλίες προς την κατεύθυνση της επανέναρξης των συνομιλιών για λύση του Κυπριακού στη συμφωνημένη βάση και πλαίσιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.