Το ΑΚΕΛ καταδικάζει τη λογοκρισία κατά της Μινέ Ατλί

Το ΑΚΕΛ με ανακοίνωση του καταδικάζει το νέο περιστατικό λογοκρισίας εναντίον της Μινέ Ατλί, Προέδρου του τ/κ Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP) επιχειρούμενο από τον ίδιο τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Αναλυτικά η ανακοίνωση από το ΑΚΕΛ:

Το ΑΚΕΛ καταδικάζει το νέο περιστατικό λογοκρισίας εναντίον της Μινέ Ατλί, Προέδρου του τ/κ Κόμματος Κοινοτικής Δημοκρατίας (TDP) επιχειρούμενο από τον ίδιο τον Τ/κ ηγέτη Ερσίν Τατάρ.

Συγκεκριμένα ο Τατάρ κατήγγειλε στην «αστυνομία» την Ατλί για δήθεν «προσβολή του προέδρου» με αφορμή αντιπολιτευτικά σχόλια που προηγήθηκαν. Αυτό το περιστατικό, πέραν από μια επίθεση λογοκρισίας αποτελεί προέκταση της εντεινόμενης προσπάθειας σίγασης αντιπολιτευτικών και προοδευτικών φωνών εντός της τ/κ κοινότητας. Αποτελεί ιδιαίτερα ανησυχητικό γεγονός το ότι αυτή η καταγγελία στρέφεται ενάντια στην ηγεσία ενός ιστορικού κόμματος της τ/κ κοινότητας όπως το ΚΚΔ.

Το ΑΚΕΛ εκφράζει την αλληλεγγύη του με την Μινέ Ατλί και διαβεβαιώνει ότι θα βρίσκεται συμπαραστάτης στον αγώνα για ελεύθερη έκφρασης της βούλησης όλων των Κυπρίων, στο πλαίσιο του ευρύτερου αγώνα για επανένωση της Κύπρου και του λαού της.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy