Ο Κυριάκος Χατζηγιάννης διέγραψε από τη σημερινή ατζέντα της επιτροπής, τη συζήτηση του θέματος για τα προβλήματα με την εργοδοσία εκπαιδευτικών σε απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας

Για ετσιθελισμό και αυθαιρεσία κατηγορεί το ΑΚΕΛ τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Βουλευτή του ΔΗΣΥ Κυριάκο Χατζηγιάννη, ο οποίος χωρίς εκ των προτέρων ενημέρωση στα υπόλοιπα μέλη και τους εγγράψαντες, διέγραψε από τη σημερινή ατζέντα της επιτροπής τη συζήτηση του θέματος για τα προβλήματα με την εργοδοσία εκπαιδευτικών σε απογευματινά και βραδινά προγράμματα του Υπουργείου Παιδείας.


Ο Βουλευτής του ΑΚΕΛ Αντρέας Καυκαλιάς είπε ότι για το θέμα ο ίδιος ο Υπουργός Παιδείας είχε δεσμευτεί ενώπιον της Επιτροπής ότι θα ήταν έτοιμη η Κυβέρνηση να καταθέσει τις απόψεις της εντός Σεπτεμβρίου, κάτι που δεν έγινε. Η συγκεκριμένη συμπεριφορά θυματοποιεί τη συγκεκριμένη ομάδα εκπαιδευτικών, οι οποίοι συνεχίζουν να εργάζονται σε συνθήκες εργασιακού μεσαίωνα.

Όλοι ξέρουν ότι τα θέματα στην επιτροπή για συζήτηση εγγράφονται με βάση προτεραιότητες, ήταν η απάντηση του Προέδρου της Επιτροπής, ο οποίος υποστήριξε ότι υπάρχουν άλλα σοβαρότερα προβλήματα που χρίζουν συζήτησης, προσθέτοντας ότι δε μπορούσε το αρμόδιο Υπουργείο να παραστεί για να συζητήσει το συγκεκριμένο θέμα.

Προσλήψεις εκπαιδευτικών στον δημόσιο τομέα

Για απαράδεκτες μεθοδεύσεις κατηγορεί την Κυβέρνηση το ΑΚΕΛ για το θέμα του συστήματος πρόσληψης των εκπαιδευτικών στο δημόσιο τομέα, με δεδομένο το φιάσκο που παρουσιάστηκε τις περασμένες εβδομάδες με τις εξετάσεις των εκπαιδευτικών.

Ο Αντρέας Καυκαλιάς, βουλευτής του ΑΚΕΛ είπε ότι η Κυβέρνηση κρύβεται σε συνέργεια και συντονισμό με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, που είναι βουλευτής του ΔΗΣΥ.
Ο κ. Καυκαλιάς είπε ότι επιβάλλεται η επίδειξη της αναγκαίας πολιτικής βούλησης η οποία εξέλειπε, και η υιοθέτηση νόμιμων προτάσεων που να επιλύει οριστικά το ζήτημα.
Η επιμονή για μη συζήτηση διαιωνίζει το πρόβλημα και βλάπτει την παιδεία, κατέληξε ο κ. Καυκαλιάς.
Κάποιοι διαχρονικά προσπαθούν να τορπιλίσουν την προσπάθεια για μεταρρύθμιση στον τρόπο διορισμού των εκπαιδευτικών, ήταν το σχόλιο του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας της Βουλής, Βουλευτή του ΔΗΣΥ Κυριάκου Χατζηγιάννη.
Σημείωσε ότι υπάρχουν προβληματισμοί για το θέμα του διορισμού των εκπαιδευτικών, προσθέτοντας ότι θα ήταν σωστότερο να ολοκληρωθεί η διαδικασία των εξετάσεων που βρίσκεται σε εξέλιξη και στη συνέχεια, αφού ξεκαθαρίσουν οι ανάγκες που θα παραμείνουν και ποιοι από αυτούς που χαρακτηρίζονται 30μηνοι μείνουν αδιόριστοι, να συζητηθεί ο τρόπος που μπορεί να αξιοποιηθούν.
Ο κ. Χατζηγιάννης είπε ότι η συζήτηση για το θέμα θα πρέπει να μείνει μακριά από προεκλογικές σκοπιμότητες.
Η συμπεριφορά του Προέδρου της Επιτροπής Παιδείας προκαλεί αγανάκτηση, είπε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, κατηγορώντας τον ότι ο κ. Χατζηγιάννης ενεργεί χωρίς να λαμβάνει υπόψη τις αποφάσεις, προτροπές και εισηγήσεις των άλλων βουλευτών.
Σημείωσε ότι τον τελευταίο μήνα παρατηρείται ένα θέατρο του παραλόγου, αφού πολλές φορές τον τελευταίο μήνα ζητήθηκε η συζήτηση του θέματος, αλλά ο ίδιος καταχρώμενος το δικαίωμα του προέδρου, αρνείται να θέσει προς συζήτηση το θέμα, εμπαίζοντας όλους τους εμπλεκόμενους.
Είναι πρωτοφανής η κωλυσιεργία του ΔΗΣΥ και της Κυβέρνησης, οι οποίοι ελλείψει επιχειρημάτων, κρύβονται πίσω από νομικίστικες δικαιολογίες, κατέληξε ο κ. Λεωνίδου.