Το ΑΚΕΛ κοντά στα προβλήματα της Λεμεσού

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ αποτελούμενη από τα μέλη της Δημοτικής Ομάδας του ΑΚΕΛ στο Δήμο Λεμεσού και στελέχη του συνδικαλιστικού κινήματος της ΠΕΟ, με επικεφαλής τον βουλευτή του ΑΚΕΛ και πρόεδρο της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εσωτερικών, Άριστο Δαμιανού, είχαν την Τρίτη 20 Σεπτεμβρίου, πολύωρη και εποικοδομητική επίσκεψη στο Δήμο Λεμεσού.

Μέσα από τη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε καταρχάς με τον δήμαρχο Λεμεσού, κύριο Νίκο Νικολαΐδη, καταγράφηκαν τα κορυφαία προβλήματα που αντιμετωπίζει η πόλη, συνεπώς και ο Δήμος Λεμεσού. Τα σημαντικότερα ζητήματα που αναδείχθηκαν, είναι το κοινωνικό πρόβλημα της στέγασης και των ψηλών ενοικίων καθώς και ο κίνδυνος μη υλοποίησης της συνεργασίας με τον ΚΟΑΓ για το πρόγραμμα ανέγερσης 600 διαμερισμάτων, το κυκλοφοριακό, το σχέδιο περιοχής κέντρου πόλης, η ομαλή ανάπτυξη του ΤΕΠΑΚ εντός της πόλης και η υλοποίηση του Β πόλου, η υλοποίηση του Σχεδίου Βιώσιμης Αστικής Κινητικότητας. Κοινή συνισταμένη όλων αποτελεί το γεγονός ότι δυστυχώς δεν διαφαίνεται να υπάρχει πολιτική βούληση από το κεντρικό κράτος για να δοθούν ριζοσπαστικές λύσεις.

Στη συνέχεια έγινε επίσκεψη στην Τροχονομία, το Οικονομικό Τμήμα, το Τμήμα Καθαριότητας, το Υγειονομείο και άλλες υπηρεσίες του Δήμου Λεμεσού, όπου δόθηκε η ευκαιρία να γίνει ανταλλαγή απόψεων με τους εργαζόμενους.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της Εζεκία Παπαϊωάννου, για το ΑΚΕΛ έχει εξέχουσα θέση η Τοπική Αυτοδιοίκηση, καθώς αποτελεί αναπόσπαστο μέρος της καθημερινότητας των πολιτών. «Με αυτή την ευκαιρία επαναλαμβάνουμε για ακόμη μια φορά ότι είναι κοινωνική αναγκαιότητα να πετύχει στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό η μεταρρύθμιση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης».

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.