Δίπλα στις ΜμΕ το ΑΚΕΛ – Υψηλά ενοίκια και ανταγωνισμός τα μεγαλύτερα προβλήματα

Το ΑΚΕΛ κοντά στους μικρομεσαίους της ΛεμεσούΤα τεράστια οικονομικά και άλλα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στη Λεμεσό, είχε την ευκαιρία να συζητήσει για μια ακόμα φορά με τους άμεσα επηρεαζόμενους, αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, κατά τη διάρκεια περιοδείας στο κέντρο της πόλης.

Με επικεφαλής τον εκπρόσωπο Τύπου του κόμματος, Στέφανο Στεφάνου και πλαισιωμένη από τον επικεφαλής της δημοτικής ομάδας του ΑΚΕΛ στον Δήμο Λεμεσού, Μιχάλη Σωκράτους και άλλα στελέχη, έγινε περιοδεία στους εμπορικούς δρόμους Ανεξαρτησίας και Αγίου Ανδρέου όπου πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις με αντιπροσώπους της ΠΟΒΕΚ, αλλά και τους ίδιους τους καταστηματάρχες. Μέσα από αυτές τις επαφές διαπιστώθηκε για μια ακόμα φορά το τεράστιο μέγεθος των προβλημάτων και των δυσκολιών που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι μικρές επιχειρήσεις που εδώ και χρόνια ασφυκτιούν και ιδιαίτερα μετά τις αρνητικές εξελίξεις που προέκυψαν τους τελευταίους μήνες λόγω της πανδημίας. Στα βασικότερα προβλήματα που τέθηκαν στην αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, κυρίαρχη θέση κατέχει το ζήτημα των υψηλών ενοικίων, η κατάργηση της κυριακάτικης αργίας στα καταστήματα που εξυπηρετεί ουσιαστικά και μόνο τις μεγάλες υπεραγορές και πολυκαταστήματα και όχι τις μικρές, οικογενειακού μεγέθους επιχειρήσεις. Η πίεση που δέχονται από τον εγχώριο και διεθνή ανταγωνισμό, καθώς και η έλλειψη της απαραίτητης στήριξης από το κράτος, αποτελεί ένα επιπλέον πρόβλημα.

Το ΑΚΕΛ επισημαίνει ότι οι μικρές επιχειρήσεις αποτελούν τη ραχοκοκαλιά και την ατμομηχανή της κυπριακής οικονομίας, υποδεικνύοντας ότι το κράτος οφείλει να τις στηρίξει ανάλογα με γενναίες και ρηξικέλευθες αποφάσεις. Από λόγια και υποσχέσεις, όπως αναφέρει το ΑΚΕΛ, μπούχτισαν οι μικροί επιχειρηματίες που βλέπουν μέρα με τη μέρα τις επιχειρήσεις τους ολοένα να ζημιώνουν και να οδηγούνται τελικά σε κλείσιμο, επισημαίνοντας ότι το κόμμα παρουσίασε ήδη μια δέσμη μέτρων προς αυτή την κατεύθυνση και θα συνεχίσει και το επόμενο διάστημα να λαμβάνει πρωτοβουλίες και να προβαίνει σε διαβήματα, με σκοπό την τελική προώθηση και οριστική διευθέτηση αυτών των ζητημάτων.

Χρήστος Χαραλάμπους