Το ΑΚΕΛ και η Λεμεσός τίμησαν τον Γιώργο Λώρη

Έθεσε έντονο το στίγμα του στην τέχνη, την κοινωνία και τις πολιτικές δραστηριότητες

 

Άνθρωπος με ικανότητες και ενδιαφέροντα, με στέρεο επαγγελματικό και κοινωνικό υπόβαθρο και με κύρια χαρακτηριστικά του τη συνέπεια και την ορθοκρισία. Καλλιτέχνης, ενεργός πολίτης και πάνω απ’ όλα άνθρωπος. Έτσι σκιαγραφήθηκε ο Γιώργος Λώρης στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στη μνήμη του από το ΑΚΕΛ Λεμεσού με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου από τον πρόωρο θάνατό του.

Το ιστορικό «Ριάλτο», στη σκηνή του οποίου άπειρες φορές πρωταγωνίστησε ο Γιώργος Λώρης, ήταν κατάμεστο από φίλους και εκτιμητές του πολιτιστικού έργου και της κοινωνικής προσφοράς του στη Λεμεσό αλλά και γενικότερα στην Κύπρο. Την εκδήλωση χαιρέτισαν ο Επαρχιακός Γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού Γιώργος Γεωργίου, ο Γενικός Διευθυντής του ΡΙΚ Θανάσης Τσόκκος, ενώ η αντιφώνηση έγινε από τον πρώην δήμαρχο και βουλευτή του ΑΚΕΛ Χρίστο Μέση.

Μιλώντας για τη δράση και την προσφορά του Γιώργου Λώρη, ο επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού, Γιώργος Γεωργίου, τόνισε ότι «έθεσε το δικό του έντονο στίγμα στα καλλιτεχνικά, κοινωνικά, πολιτικά γεγονότα και δραστηριότητες της Λεμεσού και του κόμματός μας», επισημαίνοντας ότι ο Γιώργος Λώρης ήταν ένας προικισμένος άνθρωπος, με πλατιά μόρφωση και κατάρτιση, με ισχυρό πνεύμα και υπόβαθρο. Από τα μαθητικά του χρόνια εντάχθηκε στην Αριστερά και έκτοτε παρέμεινε εκ πεποιθήσεως ενάντια στη συντήρηση και σε κάθε νεοφιλελεύθερη αντίληψη για τη ζωή, διαπνεόμενος από οικουμενικά και πανανθρώπινα ιδανικά, αξίες και αρετές.

«Αυτά τα ιδανικά και αξίες σμιλεύτηκαν περαιτέρω με τη στράτευσή του στο ΑΚΕΛ, το οποίο υπηρέτησε ως μέλος της Κεντρικής και της Επαρχιακής Επιτροπής, με ιδιαίτερη συνέπεια και αφοσίωση», ανέφερε ο Γιώργος Γεωργίου, σημειώνοντας ότι τα ενδιαφέροντα του Γιώργου Λώρη για την κοινωνία, τον πολιτισμό και η μεγάλη αναγνωρισιμότητά του, τον έφεραν στο Δημοτικό Συμβούλιο Λεμεσού εκλεγόμενο δύο φορές με τη Δημοτική Ομάδα του ΑΚΕΛ, την περίοδο 1986 -1991 και 1991 – 1996, θέτοντας το δικό του στίγμα στα δημοτικά δρώμενα της πόλης στα θέματα τέχνης και πολιτισμού, αλλά και ευρύτερα στην πρόοδο και ανάπτυξη της Λεμεσού.


«Σεμνός και μετρημένος στην καθημερινότητα της ζωής του, απεχθανόταν την υπερβολή, το λαϊκισμό και γενικά το βαρβαρισμό στη ζωή μας, παραμένοντας ολιγαρκής, γνήσιος, με έμφυτη ευγένεια και σπάνιο ήθος, αξιοπρέπεια και περηφάνια», ανέφερε για τον Γιώργο Λώρη ο επ. γρ. του ΑΚΕΛ, επισημαίνοντας ότι ως αγνός και ανιδιοτελής άνθρωπος που ήταν, με συνεπείς πολιτικές και ιδεολογικές αντιλήψεις και εμπνευσμένος από τις αριστερές και σοσιαλιστικές ιδέες και οράματα, «η πόλη μας και το κόμμα μας τον κατατάσσουν στα ξεχωριστά τέκνα τους, γιατί τίμησε την καταγωγή και την παράταξή του όσο λίγοι».

Δίκαια, όπως υπέδειξε ο Γιώργος Γεωργίου, οι δικοί του άνθρωποι, η αγαπημένη του σύζυγος Σοφία, τα παιδιά του Μελίνα και Αντρέας, είναι περήφανοι για την προσφορά και τη δράση του, όπως «είμαστε και όλοι εμείς περήφανοι για τον Γιώργο Λώρη, που αποτελεί ένα ζωντανό παράδειγμα προς μίμηση, ένα πρότυπο συντροφικότητας και ανθρωπιάς».

Χρήστος Χαραλάμπους

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.