Το ΑΚΕΛ Λεμεσού τίμησε τον αείμνηστο Νίκο Πέτρου

Πολύχρονη και πολύπλευρη η δράση και η προσφορά του στο Λαϊκό Κίνημα και γενικότερα την κοινωνία

  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Μέσα σε κλίμα βαθιάς συγκίνησης η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού τίμησε σε ειδική εκδήλωση τον αείμνηστο πρώην Επαρχιακό Γραμματέα, Νίκο Πέτρου, ο οποίος συνέδεσε το όνομα και τη ζωή του με την ανιδιοτελή προσφορά όχι μόνο στο κόμμα και τους συντρόφους του, αλλά γενικότερα στην κοινωνία του τόπου και ιδιαίτερα της Λεμεσού, από το σύνολο της οποίας έχαιρε τεράστιας εκτίμησης.

Στα πλαίσια της εκδήλωσης προβλήθηκε σύντομο φιλμ με στιγμές από την προσωπική και οικογενειακή ζωή του Νίκου Πέτρου, αλλά και από την πολύχρονη και πολύπλευρη δράση και προσφορά του στο ΑΚΕΛ και γενικότερα στο Λαϊκό Κίνημα. Οι σύντροφοι και εκτιμητές του έργου που παρευρέθηκαν στην εκδήλωση επεσήμαναν ότι ο Νίκος Πέτρου αποτελεί παράδειγμα για κάθε λαϊκό αγωνιστή, για κάθε πατριώτη που θέλει τον τόπο του ελεύθερο χωρίς ξένες επιβουλές, χωρίς στρατεύματα και πολέμους, αλλά τόπο ειρήνης και ασφάλειας, όπου θα διαφεντεύει η κοινωνική δικαιοσύνη και η ανθρωπιά.

Κύριος ομιλητής στην εκδήλωση ήταν ο επαρχιακός γραμματέας του ΑΚΕΛ Λεμεσού, Γιώργος Γεωργίου, ο οποίος, μεταξύ άλλων, ανέφερε ότι η απονομή τιμών επιβάλλεται να γίνεται σε ανθρώπους που συνέβαλαν με το έργο τους, την προσφορά και τη δράση τους στην πρόοδο της κοινωνίας, τονίζοντας ότι ο Νίκος Πέτρου είναι μια τέτοια προσωπικότητα και φυσιογνωμία. «Άνθρωπος με ιδιαίτερες ευαισθησίες, με υψηλές αρχές και ιδανικά, με στέρεο πολιτικό και κοινωνικό υπόβαθρο, έθεσε το δικό του έντονο στίγμα στα κοινωνικά, πολιτικά γεγονότα και δραστηριότητες της Λεμεσού και του Κόμματός μας».

Τονίζοντας ότι ο Νίκος Πέτρου υπήρξε πρώτα και κύρια Άνθρωπος με Α κεφαλαίο, αγωνιστής και μαχητής της ζωής, «μια ήρεμη δύναμη που δεν δίσταζε την κρίσιμη στιγμή να βρεθεί μπροστά στα γεγονότα και να θέσει το δικό του λιθαράκι στους αγώνες για τη δημοκρατία, την ελευθερία και την κοινωνική δικαιοσύνη», ο επ. γρ. του ΑΚΕΛ τόνισε ότι ο Νίκος υπήρξε ένας ακούραστος Ακελιστής που έκανε τη ζωή του να αξίζει, γιατί την αφιέρωσε στον αγώνα για το κοινό καλό, για τον τόπο, για το Λαϊκό Κίνημα, ένας άνθρωπος με σπάνιο ήθος, αγνός ιδεολόγος, άρτια ιδεολογικά και πολιτικά καταρτισμένος, μπροστάρης στους μικρούς και μεγάλους αγώνες της πατρίδας μας».

Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής και εκτίμησης για τη μακροχρόνια και πολύπλευρη δράση του Νίκου Πέτρου, η Επαρχιακή Επιτροπή του ΑΚΕΛ Λεμεσού επέδωσε τιμητική πλακέτα στην οικογένειά του, ενώ ο δήμαρχος Αγίου Αθανασίου, Μαρίνος Κυριάκου, ανακοίνωσε την απόφαση του δήμου να δώσει το όνομα του Νίκου Πέτρου σε πάρκο της περιοχής του, κάτι που προγραμματίζεται να γίνει πολύ σύντομα σε ειδική τελετή.

Χρήστος Χαραλάμπους

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.