Το ΑΚΕΛ μαζί και δίπλα από το αναπηρικό κίνημα – Ενώνει τη φωνή του για την ενίσχυση των δικαιωμάτων του

Δήλωση Γενικού Γραμματέα Κ.Ε. ΑΚΕΛ, Στέφανου Στεφάνουγια την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία

Η σημερινή ημέρα, έχει καθοριστεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Τρείς δεκαετίες έχουν περάσει από τότε και οι συνάνθρωποι μας που αντιμετωπίζουν κάθε μορφής αναπηρία, εξακολουθούν να παλεύουν για τα αυτονόητα. Ο κατήφορος προς την φτώχεια και τον κοινωνικό αποκλεισμό συνεχίζεται δίχως φρένο.

Η χώρα μας παραμένει ουραγός στην ΕΕ σε ό,τι αφορά τις παροχές σε άτομα με αναπηρίες. Επιδόματα έχουν καταργηθεί. Η εκπαίδευση εξακολουθεί να μην τους αγκαλιάζει όπως πρέπει και το εργασιακό περιβάλλον να μην τους ενσωματώνει. Η πρόσβαση στους δημόσιους χώρους παραμένει ανεπαρκής και οι δημόσιες συγκοινωνίες αφιλόξενες.

Αυτή η τραγική εικόνα δεν προσφέρεται ούτε για γιορτές, αλλά ούτε για μεγάλα λόγια.

Η κυβέρνηση Αναστασιάδη Συναγερμού είναι ανακόλουθη των συμβατικών της υποχρεώσεων. Εδώ και 10 χρόνια αδυνατεί να υλοποιήσει τη σύμβαση του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των Ατόμων με Αναπηρίες. Αδιαφορεί απέναντι στις συνεχείς συστάσεις.

Ως ΑΚΕΛ στεκόμαστε μαζί και δίπλα από το αναπηρικό κίνημα και ενώνουμε τη φωνή μας για την ενίσχυση των δικαιωμάτων του. Όχι απλά για να διευκολύνουμε τη ζωή τους, αλλά για να δώσουμε ίσες ευκαιρίες στην κοινωνική, οικονομική και πολιτική ζωή.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται η υλοποίηση μιας ολοκληρωμένης στρατηγικής με συνέπεια έναντι των υποχρεώσεων μας ως χώρα. Στρατηγική η οποία θα φέρει αλλαγές και τομές όπως είναι η εισαγωγή ξεχωριστής και εξειδικευμένης νομοθεσίας για τα άτομα με αναπηρία.

Για να γίνει αυτό χρειάζεται πρώτα και πάνω απ’ όλα πολιτική βούληση.

Ας αρχίσουμε από την αλλαγή στη διακυβέρνηση.

Μια διακυβέρνηση που θα σέβεται έμπρακτα τα δικαιώματα των ατόμων με αναπηρία και θα υπηρετεί την ισότητα και την ισονομία.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.