Το ΑΚΕΛ μπορεί να εγγυηθεί την αλλαγή και οι πολίτες το γνωρίζουν

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η ανεπάρκεια και η απροθυμία της κυβέρνησης Αναστασιάδη – ΔΗΣΥ να πάρει μέτρα στήριξης των φτωχών και ευάλωτων ομάδων του λαού μας οδηγεί χιλιάδες νοικοκυριά σε εξαθλίωση. Νέοι, συνταξιούχοι, εργαζόμενοι, άνεργοι, φτωχά νοικοκυριά, αλλά και μικρές και οικογενειακές επιχειρήσεις βρίσκονται σε απόγνωση. Η ακρίβεια «τρώει» τους ψαλιδισμένους μισθούς και τις ισχνές συντάξεις, ενώ ο πληθωρισμός έχει εκτιναχθεί στο 8,8%.

Δεν μας αρκούν οι συνεχείς αυξήσεις στις τιμές των καυσίμων, έρχονται και επιπρόσθετες αυξήσεις στον ηλεκτρισμό λόγω των ρύπων. Οι επόμενοι λογαριασμοί ηλεκτρισμού θα επιβαρύνονται με μεγάλα πρόστιμα ρύπων.

Έχουν εξαντληθεί εντελώς οι αντοχές των χιλιάδων νοικοκυριών, τα οποία πραγματικά δεν ξέρουν πώς να αντιδράσουν. Δεν φτάνουν τα οικογενειακά εισοδήματα ούτε για τις βασικές ανάγκες. Τα νοικοκυριά δεν έχουν καμία οικονομική δυνατότητα ή διευκόλυνση για να καταφύγουν σε δανεισμό… Εργάζονται δύο και τρεις δουλειές, αλλά δεν τα βγάζουν πέρα… Μιλάμε πλέον για μεγάλο αριθμό του πληθυσμού, ο οποίος ζει κάτω από τα επιτρεπτά όρια της φτώχειας. Μιλάμε για κόσμο που πεινά. Μπορεί εκεί στο Προεδρικό να ωραιοποιούν τους αριθμούς και να μας λένε ότι η οικονομία μας αντέχει, αλλά ο κόσμος δεν αντέχει. Δεν «χορταίνει» με τις ανέξοδες προεκλογικές εξαγγελίες και προεδρικές υποσχέσεις.

Μπροστά στις τρομερά δύσκολες συνθήκες διαβίωσης η πλειοψηφία του κόσμου προσβλέπει μόνο στο ΑΚΕΛ. Δεξιοί, αριστεροί, κεντρώοι ξέρουν όλοι ότι η μόνη πολιτική δύναμη που διαχρονικά υπερασπίζεται τα συμφέροντα των φτωχών και αδυνάτων είναι το ΑΚΕΛ. Αυτό πράττει και σήμερα. Το ΑΚΕΛ κατέθεσε συγκεκριμένες και στοχευμένες προτάσεις για στήριξη των φτωχών και ευάλωτων ομάδων του λαού μας, των μικρών επιχειρήσεων. Το ΑΚΕΛ κατέθεσε την περασμένη εβδομάδα στη Βουλή νέα πρόταση νόμου για τερματισμό της διπλής φορολογίας στα καύσιμα. Πρόταση που επιδιώκει ανάληψη από το κράτος μέρους του κόστους από τις συνεχείς αυξήσεις. Η πρόταση του ΑΚΕΛ μπορεί να οδηγήσει στη μείωση των τιμών των καυσίμων κατά 12 σεντ το λίτρο. Τι λένε τα υπόλοιπα κόμματα για να ψηφιστεί;

Το ΑΚΕΛ λοιπόν είναι το αποκούμπι των φτωχών, των ανθρώπων του μόχθου και της βιοπάλης. Τώρα είναι η ώρα να στηριχθεί η πρόταση του ΑΚΕΛ για προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση. Για μια νέα φιλολαϊκή κυβέρνηση, όπου το ΑΚΕΛ θα έχει λόγο και ρόλο να διαδραματίσει και θα είναι εγγυητής των συμφερόντων του απλού ανθρώπου.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.