Το ΑΚΕΛ στηρίζει εκδήλωση για το κλίμα

Το ΑΚΕΛ καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΠΟΚ με αίτημα να παρθούν μέτρα για την Κλιματική Αλλαγή
Το ΑΚΕΛ στηρίζει την εκδήλωση διαμαρτυρίας που διοργανώνει η Ομοσπονδία Περιβαλλοντικών Οργανώσεων Κύπρου, μεθαύριο Τετάρτη 11 Δεκεμβρίου με αίτημα να παρθούν μέτρα για την Κλιματική Αλλαγή.
Η εκδήλωση πραγματοποιείται δύο μέρες πριν από τη λήξη της Συνόδου των Ηνωμένων Εθνών για το Κλίμα, στη Μαδρίτη. Για ακόμα μια φορά ο Γενικός Γραμματέας του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για το μέλλον του πλανήτη. Τα ακραία καιρικά φαινόμενα, η αύξηση της θερμοκρασίας είναι πλέον γεγονός με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ανθρωπότητα. Αν δεν παρθούν δραστικά μέτρα και αποφάσεις για πραγματική αντιμετώπιση του ζητήματος δεν πρόκειται να δούμε ουσιαστικές αλλαγές. Απαιτείται άμεση δράση, δεσμευτικές συμφωνίες και κονδύλια για να μπορέσουν όλες οι χώρες ισότιμα να αντιμετωπίσουν αυτά τα φαινόμενα.
Το ΑΚΕΛ καλεί όλες και όλους να συμμετέχουν στην εκδήλωση που διοργανώνει η ΟΠΟΚ για να απαιτήσουμε η Κύπρος να λάβει όλα τα μέτρα που πρέπει, για την προστασία του τόπου μας. Το περιβάλλον μας αφορά όλους και όλες.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ εκδήλωσης διαμαρτυρίας

16:00 έναρξη – Πλατεία Ελευθερίας
– Ενημέρωση των πολιτών για τις θέσεις του περιβαλλοντικού κινήματος και τα αιτήματα του με στόχο την αναχαίτιση της κλιματικής αλλαγής και προστασία του περιβάλλοντος και της ζωής
– «Στόλισμα» συμβολικού περιβαλλοντικού δέντρου με τα μηνύματα των φορέων που συμμετέχουν στην πρωτοβουλία και πολιτών

16:45 Εκκίνηση πορείας: Πλατεία Ελευθερίας. Διαδρομή: Λήδρας – Ονασαγόρου

17:50 Κατάληξη πορείας στην Πλατεία Ελευθερίας όπου θα γίνει ανάγνωση Ψηφίσματος
– Εκπρόσωπος της κάθε οργάνωσης και φορέα θα στείλει το δικό του, σύντομο μήνυμα.

Η εκδήλωση είναι ανοικτή σε όλους τους πολίτες.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.