Το ΑΚΕΛ στηρίζει και συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση ενάντια στην απόφαση έκδοσης του αγωνιστή Κενάν Αγιάζ

 

Το ΑΚΕΛ στηρίζει και συμμετέχει στην αυριανή κινητοποίηση που πραγματοποιεί η κουρδική κοινότητα της Κύπρου ενάντια στην απόφαση έκδοσης του αγωνιστή Κενάν Αγιάζ.

Η κινητοποίηση που οργανώνεται από το Πολιτιστικό Κέντρο Κουρδιστάν «Θέοφιλος» πραγματοποιείται για να στείλει το μήνυμα της απογοήτευσης, θλίψης και αγανάκτησης για την έκδοση του Κενάν Αγιάζ.

Το ΑΚΕΛ που στήριξε από την πρώτη στιγμή τον αγώνα ενάντια στην παράδοση του Κούρδου αγωνιστή στη Γερμανία, κατ’ απαίτηση της Τουρκίας καλεί σε συμμετοχή στην κινητοποίηση: αύριο, Δευτέρα, 22 του Μάη στις 6:30μμ στην Πλατεία Ελευθερίας στη Λευκωσία. Θα ακολουθήσει πορεία προς τη γερμανική πρεσβεία και το Προεδρικό Μέγαρο. Καλεί παράλληλα την κυβέρνηση Νίκου Χριστοδουλίδη όπως -έστω και τώρα- αναλάβει πολιτικές και διπλωματικές πρωτοβουλίες με στόχο την μη παράδοση του Κεναν Αγιαζ.

Παράλληλα, το ΑΚΕΛ ανακοινώνει ότι εγγράφει προς συζήτηση στη Βουλή το θέμα της διαχείρισης της υπόθεσης Κενάν Αγιάζ και των προεκτάσεων της καθώς και το ζήτημα των συνθηκών κράτησής του.

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy