Το ΑΚΕΛ στηρίζει το Τμήμα Δασών – Στις 30 Μαΐου η απόφαση για ενίσχυση με νέα πτητικά μέσα

Την στήριξη του ΑΚΕΛ στο Τμήμα Δασών για να συνεχίσει να επιτελεί το σημαντικό του έργο, εξέφρασε ο ΓΓ του κόμματος Στέφανος Στεφάνου σημειώνοντας πως το Τμήμα θα πρέπει να ενισχυθεί τόσο σε προσωπικό όσο και σε εξοπλιστικά μέσα.

Αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, με επικεφαλής τον κ. Στεφάνου επισκέφθηκε την Παρασκευή τα γραφεία του Τμήματος και είχε συνάντηση με τον Διευθυντή και άλλα στελέχη. Από την πλευρά του ο Διευθυντής του Τμήματος Χαράλαμπος Αλεξάνδρου ανέφερε πως στις 30 Μαΐου θα υπάρξει απόφαση για ενίσχυση του Τμήματος με νέα πτητικά μέσα, δύο αεροπλάνα και δύο ελικόπτερα.

Σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση, ο κ. Στεφάνου είπε πως επισκέφθηκε το Τμήμα Δασών για να εκφράσουν την αναγνώριση και εκτίμηση στο εξαιρετικό έργο που κάνει το Τμήμα ώστε να συντηρεί, να αναπτύσσει και να διαφυλάσσει τον εθνικό και ανεκτίμητης αξίας πλούτο που λέγεται δάση και δασικές περιοχές.

Σημείωσε πως η χρονική περίοδος της επίσκεψης δεν είναι τυχαία καθώς εισερχόμαστε στην καλοκαιρινή περίοδο με τον κίνδυνο για πυρκαγιές να είναι πλέον μεγάλος. Ο τρίτος λόγος της επίσκεψης, είπε ο κ. Στεφάνου, έχει να κάνει με τη διαχρονική καλή σχέση του κόμματός του με το Τμήμα Δασών, και για αυτό το ΑΚΕΛ θέλει να είναι πάντοτε ενήμερο για τα προβλήματα και τις ανάγκες για την περαιτέρω ανάπτυξη του Τμήματος, του πιο παλιού κρατικού θεσμού στην Κύπρο, καθώς χρονολογείται από το 1879.

«Το Τμήμα Δασών έχει πάρα πολλές ανάγκες, είναι υποστελεχωμένο και θα πρέπει να στελεχωθεί, θα πρέπει να εξοπλιστεί με νέα και περισσότερο τεχνικά μέσα», για να μπορεί να αντεπεξέρχεται των σημαντικών καθηκόντων που έχει και να καλύπτει τις σημαντικές ανάγκες που έχει, είπε ο κ. Στεφάνου σημειώνοντας πως θα πρέπει να είμαστε προμηθείς και όχι επιμηθείς.

«Δεν πρέπει κάθε φορά που ξεσπά μια πυρκαγιά, μετά που αντιμετωπίζουμε το κακό, να έρχεται το κράτος και το Τμήμα Δασών στη Βουλή για να συζητούμε τί θα έπρεπε να είχε και δεν είχε», είπε και τόνισε πως πάντα θα πρέπει να είναι στελεχωμένο και εξοπλισμένο.

Ο κ. Στεφάνου είπε πως το ΑΚΕΛ θα προσπαθήσει να προωθήσει την κάλυψη των αναγκών του Τμήματος και θα είναι συμπαραστάτης στο έργο που διεξάγει.

Παράλληλα, είπε πως συζήτησαν το θέμα του Δασικού Κολλεγίου, το οποίο εδώ και αρκετά χρόνια δεν εκπαιδεύει καινούριους λειτουργούς για τα Δάση και η διαχρονική θέση του ΑΚΕΛ είναι πως χρειαζόμαστε όχι απλώς ένα Δασικό Κολλέγιο που να λειτουργεί αλλά θα πρέπει να αναβαθμιστεί. Ανέφερε πως με τη βοήθεια ενός δημόσιου εκπαιδευτικού ιδρύματος θα πρέπει να έχουμε ξανά ένα δασικό κολλέγιο το οποίο να μπορεί να προσφέρει στην στελέχωση του Τμήματος Δασών και σε επιστημονικό αλλά και σε τεχνικό επίπεδο.

Καταλήγοντας ο κ. Στεφάνου συνεχάρη τον Διευθυντή του Τμήματος Χαράλαμπο Αλεξάνδρου και τον διαβεβαίωσε πως το ΑΚΕΛ είναι πάντα στο πλευρό τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Αλεξάνδρου εξέφρασε τη χαρά του για τη συνάντηση με την αντιπροσωπεία του ΑΚΕΛ, κατά την οποία εξετάστηκαν πολλά ζητήματα.

«Εκείνο που μας έδωσε μεγάλη χαρά είναι η στήριξη που βρήκαμε από την πλευρά του ΓΓ του ΑΚΕΛ σε ό,τι αφορά το έργο που επιτελεί το Τμήμα Δασών», είπε.

Ερωτηθείς για το θέμα των πτητικών μέσων, ο κ. Αλεξάνδρου είπε πως υπάρχει αισιοδοξία ότι θα υπάρξει ενίσχυση του Τμήματος με δύο αεροπλάνα και 2 ελικόπτερα, με την απόφαση να λαμβάνεται στις 30 Μαΐου.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News


Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy