Το ΑΚΕΛ «στρώνει χαλί» για να επιτευχθεί η προοδευτική αλλαγή

???????????????????????????????????

Του
Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Η απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ για τις προεδρικές εκλογές είναι ξεκάθαρη, όπως ξεκάθαρη είναι και η σκόπιμη προσπάθεια συγκεκριμένων κύκλων, δημοσιογραφικών και άλλων, να προκαλέσουν προβλήματα στο ΑΚΕΛ, προσπαθώντας να ενσπείρουν ζιζάνια, διαστρεβλώνοντας ή ερμηνεύοντας την απόφαση όπως τους ίδιους εξυπηρετεί. Η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ αποφάσισε το πλαίσιο βάσει του οποίου θα μπορεί η ηγεσία του κόμματος να διαπραγματευτεί με όλα τα κόμματα της αντιπολίτευσης εκτός του ΕΛΑΜ. Βασικός στόχος και προτεραιότητα του ΑΚΕΛ παραμένει η συνεργασία βάσει συγκεκριμένου προγράμματος για τα βασικά θέματα διακυβέρνησης, όπως είναι το Κυπριακό, οικονομία, διαφθορά, αξιοκρατία, κοινωνική πολιτική, περιβάλλον, πολιτισμός κ.λπ. Εκείνοι που ξεκίνησαν να μιλούν για ονοματολογία, ποιον υποψήφιο προκρίνει και ποιον όχι το ΑΚΕΛ, είναι εκείνοι που δεν θέλουν να επιτευχθεί συνεργασία, γιατί γνωρίζουν ότι μια συνεργασία της αντιπολίτευσης με κοινό υποψήφιο δίνει νέα δυναμική και ισχυρή προοπτική νίκης στις προεδρικές εκλογές.

Το ΑΚΕΛ εισέρχεται σε αυτή τη φάση των επαφών και διαβουλεύσεων με τα κόμματα της αντιπολίτευσης με πλήρη αλληλοσεβασμό και με ειλικρίνεια. Δεν έχει προαποφασίσει τον υποψήφιό ζητώντας στη συνέχεια από τους υπόλοιπους να ακολουθήσουν, όπως έπραξε ο πρόεδρος του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου. Το ΑΚΕΛ δεν θέλει ούτε να του επιβάλλουν, ούτε το ίδιο να επιβάλλει τον οποιονδήποτε υποψήφιο. Προέχει να ξεκαθαρίσει πρώτα η προσπάθεια εάν υπάρχουν και ποιες είναι οι συγκλίσεις πάνω στις οποίες μπορούν να συνεργαστούν τα κόμματα της αντιπολίτευσης και αφού συμφωνηθούν ο βασικές αρχές, τότε θα αναζητηθεί και ο κοινός υποψήφιος, ο οποίος και ο ίδιος θα έχει την ευχέρεια να βάλει το δικό του στίγμα, τις δικές του θέσεις και αρχές, έτσι ώστε να διαμορφωθεί το πρόγραμμα διακυβέρνησης για μια προοδευτική και ουσιαστική αλλαγή.

Το ΑΚΕΛ λοιπόν ξέρει να σέβεται τόσο τα μέλη και τους φίλους του, όσο και εκείνους με τους οποίους θέλει να συνεργαστεί. Είναι έτοιμο να συνεργαστεί για να επιτευχθεί συνεργασία που θα είναι η εναλλακτική επιλογή των σημερινών αδιέξοδων πολιτικών της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ, δίνοντας ξανά ελπίδα στους πολίτες για προοδευτική αλλαγή και για ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Υπομονή λοιπόν, να δούμε ποια θα είναι και η αντίδραση των υπόλοιπων κομμάτων της αντιπολίτευσης…

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.