Το ΑΚΕΛ Στροβόλου θέτει την πρόσληψη ταμία στην Ολομέλεια

Σε συνέχεια της δημόσιας παρέμβασης για τη διαδικασία των προφορικών εξετάσεων για την πλήρωση της θέσης του δημοτικού ταμία, η δημοτική ομάδα του ΑΚΕΛ Στροβόλου ζήτησε από τον δήμαρχο να τεθεί το ζήτημα στην ολομέλεια.

Σε επιστολή προς τον δήμαρχο αναφέρεται μεταξύ άλλων ότι «το τελικό αποτέλεσμα της προφορικής εξέτασης μάς δημιουργεί εύλογα ερωτηματικά για το πώς πιθανόν ενήργησαν κάποιοι συνάδελφοί μας δημοτικοί σύμβουλοι», εξηγώντας ότι «μέσα από μία απλή μαθηματική ανάλυση του τελικού αποτελέσματος της προφορικής εξέτασης προκύπτει το γεγονός ότι κάποιοι δημοτικοί σύμβουλοι βαθμολόγησαν αντιδεοντολογικά, έξω από τα πλαίσια της λογικής (κάτω από τη βάση), πάρα πολύ χαμηλά κάποιους υποψηφίους».

Προσθέτει ότι αυτό το φαινόμενο «εάν πράγματι επαληθευτεί είναι άδικο, παράλογο, αντιδεοντολογικό απέναντι στους υποψηφίους, όπως επίσης δεν ανταποκρίνεται στην πραγματική εικόνα παρουσίας των υποψηφίων στην προφορική εξέταση».

Επίσης καλεί τον δήμαρχο, όπως «μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας, της χρηστής διοίκησης, της υπεράσπισης της αντικειμενικότητας, προβούμε εντός του Δ.Σ. σε αποκάλυψη των βαθμολογιών όλων μας προκειμένου να διαπιστώσουμε κατά πόσον ευσταθούν οι ανησυχίες και οι αρνητικές διαπιστώσεις που εκφράζουμε».

Επισημαίνει δε, ότι «ανεξάρτητα της τελικής έκβασης που θα έχει η πρότασή μας για συζήτηση του θέματος ενώπιον της ολομέλειας σάς ενημερώνουμε ότι τις επόμενες ημέρες θα καταθέσουμε εναλλακτικές προτάσεις για το πώς εμείς θεωρούμε ότι θα πρέπει να κινηθούμε το αμέσως χρονικό διάστημα για όλες τις θέσεις που έχουμε να πληρώσουμε (εμβάθυνση ακόμα παραπέρα των αντικειμενικών διαδικασιών που ξεκινήσαμε)».

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.