Η Ε.Ε. ΑΚΕΛ Λάρνακας, σε σχετική ανακοίνωσή της αναφέρεται στη συνάντηση με αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου που είχε σήμερα στα Γραφεία του  ΑΚΕΛ Λάρνακας, ο Γ.Γ. της Κ.Ε. ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού.

Αυτούσια η ανακοίνωση

«Στον Άντρο Κυπριανού επιδόθηκε υπόμνημα με τα προβλήματα  των πολύ μικρών και μικρών επιχειρήσεων και ευρύτερα της πόλης της Λάρνακας  από την αντιπροσωπεία της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου,που είχε ως  επικεφαλής τον Πρόεδρο της κ. Κυριάκο Αμπίζα.  Στη συνάντηση παρευρέθηκε επίσης και ο Γ.Γ. της ΠΟΒΕΚ   κ. Στέφανος Κουρσάρης.

Όπως  αναφέρεται στο υπόμνημα της ΠΟΒΕΚ, η Λάρνακα αποτελεί το φτωχό συγγενή, τόσο σε αναπτυξιακά έργα, όσο και σε υποδομές που χαρακτηρίζουν μια σύγχρονη πόλη.

Επιγραμματικά, τέτοια προβλήματα είναι η στασιμότητα σε ότι αφορά το μέλλον αλλά και τη σημερινή  υπολειτουργία του λιμανιού Λάρνακας, η παρατεταμένη καθυστέρηση και οι συνεχείς αναβολές στη μετακίνηση των εγκαταστάσεων πετρελαιοειδών  και υγραερίου, ο μαρασμός του εμπορικού κέντρου και η έλλειψη υποδομών προσέλκυσης επενδύσεων και τουριστικής ανάπτυξης.

Θέση της ΠΟΒΕΚ Λάρνακας – Αμμοχώστου, είναι ότι  μεγάλες αναπτύξεις τύπου «Μall» που τροχοδρομούνται στη Λάρνακα δεν οδηγούν σε  μια  ισορροπημένη  ανάπτυξη, αντιθέτως ενταφιάζουν  τη ραχοκοκαλιά της οικονομίας που αποτελούν οι μικρές και πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Επιβάλλεται με συγκεκριμένα έργα, η άμεση αναζωογόνηση του Εμπορικού Κέντρου που θα ενισχύσει τους μικροκαταστηματάρχες της πόλης.

Ο  Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού εξέφρασε την κατανόησή του για τα προβλήματα που τέθηκαν και τόνισε ότι το ΑΚΕΛ θα στηρίξει σε όλα τα επίπεδα  τα δίκαια αιτήματα της  ΠΟΒΕΚ».