Το ΑΚΕΛ τιμά τους ασυμβίβαστους υπηρέτες του αθλητισμού

Στη Στέλλα Καλοπαίδη και τους αδελφούς Τσιάκκιρους το Βραβείο Αθλητικής Προσφοράς «Κώστα Λυμπουρή-Νική Γεωργίου»

NeaPolis

«Η αποψινή βράβευση, όπως και κάθε βράβευση που έχουμε κάνει, ξεπερνάει τους απλούς συμβολισμούς. Είναι κάτι πολύ μεγαλύτερο, είναι η αναγνώριση του έργου και του ρόλου που διαδραμάτισαν άνθρωποι του αθλητισμού. Είναι ένα μεγάλο ευχαριστώ για τους κόπους και τις θυσίες αυτών των ανθρώπων… Αποδίδουμε την τιμή, αλλά στην πραγματικότητα τιμή αποδίδουν σε όλους εμάς τα τιμώμενα πρόσωπα».

Με αυτή την επισήμανση, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, Στέφανος Στεφάνου, χαιρέτησε την απονομή του φετινού Βραβείου Αθλητικής Προσφοράς «Κώστα Λυμπουρή και Νική Γεωργίου» στην πολυπρωταθλήτρια Στέλλα Καλοπαίδη – Γρηγορίου και τους αδελφούς Γιώργο, Πέτρο και ο Μιχάλη Τσιάκκιρου, χαρακτηρίζοντας και τους τέσσερις βραβευθέντες «ασυμβίβαστους υπηρέτες του αθλητισμού, άξιους εκπρόσωπους του κλασικού αθλητισμού, σημαιοφόρους της πατρίδας μας, αξιόλογους εκπαιδευτικούς και πρεσβευτές του ευ αγωνίζεσθαι και του τίμιου παιχνιδιού».

Με το Βραβείο Αθλητικής Προσφοράς αποδίδουμε τιμή σε ανθρώπους που τίμησαν με την αγωνιστική και όχι μόνο παρουσία τους το χώρο του αθλητισμού, ανέφερε ο κ. Στεφάνου, υποδεικνύοντας ότι στο στίβο αλλά και σε κάθε μορφής άθλημα, η διάκριση και ο πρωταθλητισμός είναι ασφαλώς στόχος, όμως «η μεγάλη ουσία της προσπάθειας στον αθλητισμό βρίσκεται πίσω από το αποτέλεσμα, στον κόπο, στον ιδρώτα, στις άπειρες ώρες και μέρες μέσα στα γήπεδα δουλεύοντας όχι μόνο το σώμα, αλλά και το πνεύμα».

Αναφερόμενος στη Στέλλα Καλοπαίδη, η οποία σφράγισε το αθλητικό γίγνεσθαι της πατρίδας μας, ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ επεσήμανε ότι «δεν το έπραξε μόνο με τις αμέτρητες διακρίσεις της στον κλασικό αθλητισμό και την πετόσφαιρα, αλλά πρωτίστως με την αφοσίωση και τη συνέπειά της στην αθλητική προσπάθεια και με το ήθος της». Με τη στάση της «έγινε παράδειγμα προς μίμηση και αυτό είναι κάτι που ξεπερνάει κάθε μετάλλιο». Μιλώντας για του αδελφούς Τσιάκκιρους, επεσήμανε το γεγονός ότι και οι τρεις αναγιώθηκαν με τα αθλητικά ιδεώδη στο Πραστειό Αμμοχώστου και επάξια παρέλαβαν τη σκυτάλη από τον πατέρα τους Ανδρέα Τσιάκκιρο και τον θείο τους Χριστόφορο, δύο μεγάλους δρομείς της εποχής. Όλοι, όπως σημείωσε, υπηρέτησαν τον κλασικό αθλητισμό σε Κύπρο και Ελλάδα.

Στην ομιλία του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ αναφέρθηκε και στην εμπορευματοποίηση σήμερα του αθλητισμού, η επιβίωσή του οποίου έχει υποταχθεί στην απόλυτη λογική των κανόνων της αγοράς και του κέρδους με «το ντόπινγκ και τα στημένα παιγνίδια να έχουν καταντήσει καρκίνωμα, τη διαφθορά και τη διαπλοκή να συνεχίζουν να τον εκτροχιάζουν από την αποστολή του».

Ανάγκη εξυγίανσης του κυπριακού αθλητισμού

Η εξυγίανση, η εκδημοκρατικοποίηση, η διαφάνεια και η λογοδοσία παραμένουν στόχοι που πρέπει να υλοποιηθούν, όπως τόνισε ο Στέφανος Στεφάνου και υποδεικνύοντας ότι για να επιτευχθούν όλα αυτά «δεν αρκούν μόνο οι μεγαλόστομες διακηρύξεις και οι έπαινοι κάθε φορά που Κύπριοι αθλητές σημειώνουν επιτυχίες διεθνώς», σημείωσε ότι το ΑΚΕΛ κατέθεσε πλαίσιο προτάσεων με στόχο την εξυγίανση του κυπριακού αθλητισμού.

Χρήστος Χαραλάμπους

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.