Το ΑΚΕΛ για την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου

Hand with pen tied with rope, depicting the idea of freedom of the press or freedom of expression

Ανακοίνωση εξέδωσε τη Δευτέρα (03/05) το ΑΚΕΛ, σχετικά με την Παγκόσμια Ημέρα Ελευθερίας του Τύπου.

Αναλυτικά:

Με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας για την Ελευθερία του Τύπου το ΑΚΕΛ εκφράζει την εκτίμησή του προς τον δημοσιογραφικό κόσμο της Κύπρου. Προς τους δημοσιογράφους που υπηρετούν την αποστολή της ενημέρωσης του λαού και ελέγχουν την πολιτική και οικονομική εξουσία. Που αναδεικνύουν τα πραγματικά προβλήματα του τόπου και δίνουν βήμα σε όλες τις απόψεις. Που τολμούν να ξεσκεπάζουν τη διαπλοκή και τη διαφθορά.

Η Ελευθερία του Τύπου αποτελεί θεμελιώδες στοιχείο για μια σύγχρονη, ελεύθερη και δημοκρατική κοινωνία. Ωστόσο, ακόμα και στις πιο ανεπτυγμένες χώρες του κόσμου η ελευθερία του Τύπου πλήττεται από δολοφονίες, επιθέσεις, απειλές και πιέσεις προς τον δημοσιογραφικό κόσμο αλλά και από την εργασιακή ανασφάλεια που υπονομεύει το έργο των δημοσιογράφων. Πλήττεται ακόμα από την ιδιοκτησιακή υπερσυγκέντρωση ΜΜΕ και το ψηφιακό ολιγοπώλιο, από τη διαπλοκή ιδιοκτητών ΜΜΕ με το οικονομικοπολιτικό κατεστημένο, φαινόμενα που συρρικνώνουν την ελευθερία και την πολυφωνία στο τοπίο της ενημέρωσης, αλλά και την ποιότητα της δημοσιογραφίας.

Το ΑΚΕΛ κάλεσε και καλεί εκ νέου την Πολιτεία να προστατεύσει τη βιωσιμότητα του έντυπου Τύπου, η οποία δεν μπορεί να διασφαλιστεί μέσα από τους κανόνες της αγοράς αλλά και να διασφαλίσει την εργασιακή αξιοπρέπεια των δημοσιογράφων και όλων των εργαζομένων στο χώρο της ενημέρωσης.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.