Το «αμάρτημα» της Ομόνοιας είναι η πρωτιά. Των άλλων;

Αρχικά όλοι οι… ημέτεροι εναπόθεσαν τις ελπίδες τους για το μέλλον του πρωταθλήματος στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Κατά το διάστημα της διακοπής τόσο το προεδρικό όσο και η Πινδάρου έγιναν αποδέκτες έντονων πιέσεων από τους μεν για να προχωρήσουν σε απόφαση που θα καθιστούσε αδύνατη την ολοκλήρωση του πρωταθλήματος και από τους δε για το αντίθετο. Οι διαψεύσεις των κυβερνώντων επί τούτου ναι μεν ήταν φυσιολογική αντίδραση, πλην όμως δεν έπεισαν.

Εν μέσω διασταυρωμένων και φίλιων πυρών ο Νίκαρος έκανε… κοφτή ντρίπλα και έριξε με μαγική ασίστ την φλεγόμενη μπάλα στην ΚΟΠ. Με την απόφαση της Κυβέρνησης κατάφερε να μην δυσαρεστήσει κανέναν και άφησε την Ομοσπονδία να βγάλει τα… κάστανα από τη φωτιά. Και ξανά μανά πιέσεις, αυτή τη φορά προς την ΚΟΠ, η οποία ακολουθεί τις διαδικασίες. Συγκάλεσε άτυπη Γενική Συνέλευση για το απόγευμα της Παρασκευής, κατά την οποία θα συζητηθεί το μέλλον των διοργανώσεων της και θα τεθεί σε ψηφοφορία, ενώ ακολούθως θα συνεδριάσει το Διοικητικό Συμβούλιο για να λάβει αποφάσεις. Αυτό, άλλωστε, είναι το Σώμα που έχει την τελευταία λέξη, με σημαντική παράμετρο ότι λαμβάνει ως κατευθυντήρια γραμμή τις αποφάσεις της Συνέλευσης.

Αυτές τις βασικές λεπτομέρειες προφανώς τις γνωρίζουν ΟΛΟΙ, όμως αρνούνται να το παραδεχθούν, επειδή θέλουν να περάσει το δικό τους. Ωστόσο ξενίζει το γεγονός ότι τα βάζουν με την Ομόνοια. Θα μου πείτε πως είναι πρώτη και ευνοείται σε περίπτωση διακοπής του πρωταθλήματος, βάσει των αποφάσεων της Εκτελεστικής Επιτροπής της UEFA. Η βαθμολογία είναι εκεί και αποτελεί κριτήριο για την επιλογή των ομάδων που θα λάβουν μέρος στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις της επόμενης περιόδου, εάν δεν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα. Αυτό είπε η ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία, που άφησε δύο παράθυρα για διακοπή μιας διοργάνωσης: Το να είναι αδύνατη η διεξαγωγή αγώνων λόγω Κυβερνητικών αποφάσεων και σε περίπτωση που προκύπτουν οικονομικά προβλήματα τα οποία θέτουν σε κίνδυνο τη βιωσιμότητα των συλλόγων.

Με την κοινή λογική, λοιπόν, το «αμάρτημα» της Ομόνοιας είναι πως βρίσκεται στην κορυφή της βαθμολογίας. Και μάλιστα με το σπαθί της, όπως παραδέχονται εχθροί και φίλοι, καθώς είναι η ομάδα που κατά τεκμήριο έπαιξε το καλύτερο ποδόσφαιρο και έδειξε αξιοζήλευτη σταθερότητα.

Δυστυχώς για κάποιους δεν μπορούν να καταλογίσουν το παραμικρό στην Ομόνοια για τα παιχνίδια που γίνονται στο παρασκήνιο. Άλλωστε, είναι κοινό μυστικό πως δεν έχει αλισβερίσια ούτε με το προεδρικό, ούτε με την Πινδάρου, ούτε με την ΚΟΠ. Τα μόνα της όπλα είναι η πολύ καλή ομάδα που έφτιαξε, η ισχυρή διοίκηση και ο «πράσινος λαός», ως 12ος παίκτης κυριολεκτικά.

Γιώργος Χατζηαντώνης

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy