Το άνοιγμα Βαρωσίων πρόσθεσε μεγάλες δυνατότητες στην οικονομία μας, λέει ο Τατάρ

Το άνοιγμα των Βαρωσίων πρόσθεσε μεγάλες δυνατότητες στην οικονομία του ψευδοκράτους, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ερσίν Τατάρ.

Σε ομιλία του στο εμπορικό βιομηχανικό επιμελητήριο Καισαρείας, ο κ. Τατάρ είπε ότι θα είναι ισχυρότεροι με τη συνεργασία που θα αναπτυχθεί με την Τουρκία.

«Με τη συνεργασία της Δημοκρατίας της Τουρκίας στη Γαλάζια Πατρίδα, με βάση τη γεωπολιτική, γεωστρατηγική και μεταβαλλόμενη συγκυρία στην ανατολική Μεσόγειο, είναι μεγάλο όφελος να συνεχίσουμε την πολιτική μας για να διατηρήσουμε τόσο τη κυριαρχία της Δημοκρατίας της Τουρκίας στις θάλασσες όσο και τη κυριαρχία της να προστατεύσουμε την ανωτερότητά μας στους ουρανούς», ανέφερε.

Σύμφωνα με τον ίδιο η επιτυχία της «τδβκ», όπως αναφέρθηκε στο ψευδοκράτος, «στον τουρισμό έχει πλέον πλησιάσει τις 30 χιλιάδες κλίνες και οι επενδύσεις μας συνεχίζονται ακόμη».

«Το άνοιγμα των Βαρωσίων, το οποίο διασφαλίστηκε με την πλήρη υποστήριξη του Προέδρου μας Ταγίπ Ερντογάν και της κυβέρνησής του, αποτελεί σπουδαία δυνατότητα για την οικονομία της τδβκ», πρόσθεσε.

Συνέχισε λέγοντας ότι «επιπλέον, 75 εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα νερού που μεταφέρθηκαν από την Ανατολία από το φράγμα Αλάκιοπρου, το έργο του αιώνα, είναι μια μεγάλη ευλογία, πλούτος και έχει αυξήσει τις δυνατότητές μας για την ανάπτυξη της οικονομίας και του τουρισμού μας».

Είπε επίσης ότι «πρέπει να είμαστε δυνατοί. Για να είμαστε δυνατοί, οι επενδύσεις πρέπει να αυξηθούν». Είναι, πρόσθεσε, «η μεγαλύτερη επιθυμία και ευχή μας οι σχέσεις που θα δημιουργηθούν με διάφορα κέντρα της Τουρκίας σε αυτά τα οικονομικά ζητήματα να εκδηλωθούν ως υποστήριξη στην τδβκ».

Ο Τ/κ ηγέτης είπε ότι μεγάλη τους επιθυμία είναι να υπάρξει απευθείας πτήση από το παράνομο αεροδρόμιο στην Τύμπου στην Καισαρεία. «Η Κύπρος είναι η χώρα των μαρτύρων. Απαιτούνται απευθείας πτήσεις από κάθε σημείο της Τουρκίας προς την Κύπρο», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου του εμπορικού επιμελητηρίου βιομηχάνων Καισαρείας, Μεχμέτ Μπουγιουκσιμιτσί δήλωσε ότι ως επιχειρηματικός κόσμος είναι πάντα δίπλα τους. «Αυτό που κάνει τις σημαίες σημαίες είναι το αίμα πάνω τους. Η γη είναι η πατρίδα αν κάποιος πεθάνει γι` αυτήν», είπε. Η Κύπρος και η Γαλάζια Πατρίδα, πρόσθεσε, «είναι η πατρίδα μας».

Ως εκπρόσωπος του τουρκικού επιχειρηματικού κόσμου, όπως είπε, πιστεύω ότι ο δίκαιος αγώνας στην Κύπρο δεν είναι μόνο ο αγώνας του «Τ/κ λαού», κατά την έκφρασή του, αλλά και των πολιτών της Δημοκρατίας της Τουρκίας.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.