Το αποτέλεσμα της τριμερούς επιβεβαίωσε τις χαμηλές προσδοκίες που υπήρχαν-«Μία επιλογή έχουμε» τονίζει το ΑΚΕΛ

Το αποτέλεσμα της τριμερούς συνάντησης στη Νέα Υόρκη επιβεβαίωσε τις χαμηλές προσδοκίες που υπήρχαν, ένεκα πρώτα και κύρια της τουρκικής αξίωσης για λύση δύο κρατών και αναγνώριση «κυριαρχικής ισότητας», υπογραμμίζει ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ, Γιώργος Κουκουμάς.

Σε δηλώσεις του για την τριμερή της Νέας Υόρκης ο κ. Κουκουμάς τόνισε ότι «η προοπτική να συζητούμε Μέτρα Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης, αντί επανέναρξη των ουσιαστικών συνομιλιών έχοντας υπόψη τις εμπειρίες του παρελθόντος, δεν είναι καθόλου βέβαιο ότι θα αποφέρει αποτέλεσμα και σίγουρα δεν αποτρέπει από μόνη της και χωρίς διαπραγματευτική διαδικασία επί της ουσίας τα τετελεσμένα που προωθεί η κατοχική δύναμη και την ολέθρια πορεία προς την οριστική διχοτόμηση».

Ο Εκπρόσωπος Τύπου του ΑΚΕΛ πρόσθεσε:

«Απέναντι σε αυτή τη στάση της Τουρκίας και του Ερσίν Τατάρ η απάντηση της ελληνοκυπριακής πλευράς θα έπρεπε να είναι η αταλάντευτη και ευλαβική προσήλωση στο συμφωνημένο πλαίσιο και στις συγκλίσεις, με στόχο να συνεχίσουμε τις συνομιλίες από το σημείο που διακόπηκαν το 2017. Αυτό υποδείκνυε άλλωστε εδώ και μερικά χρόνια ο ΓΓ του ΟΗΕ. Αντ’ αυτού επιλέχθηκε ο νεφελώδης δρόμος των «νέων ιδεών» και της αναίρεσης συγκλίσεων, που άνοιξε τον ασκό του Αιόλου».

Μία επιλογή έχουμε τονίζει ο Γιώργος Κουκουμάς και αυτή είναι να προστατεύσουμε το διαπραγματευτικό κεκτημένο και να επιμείνουμε στη θέση για επανέναρξη των συνομιλιών από το σημείο που διακόπηκαν στο Κραν Μοντανά.

«Αυτός είναι ο δρόμος που μπορεί να οδηγήσει στη λύση, την απελευθέρωση και επανένωση της πατρίδα μας» υπογραμμίζει ο κ. Κουκουμάς στη δήλωση του.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.