Παράθυρα/ Ορίζοντας

 Το Buffer Fringe επιστρέφει τον Οκτώβριο

Το Φεστιβάλ Παραστατικών Τεχνών, Buffer Fringe που αποτελεί μέρος του προγραμματισμού του Σπιτιού της Συνεργασίας, επιστρέφει τις 8, 9 και 10 Οκτωβρίου 2021,  δίνοντας έμφαση στις συνεργασίες και τη συμμετοχικότητα.

Όπως μεταξύ άλλων αναφέρει σχετική ανακοίνωση «Το περσινό Buffer Fringe ήταν ένα από τα μοναδικά φεστιβάλ που υλοποιήθηκαν το 2020, υποστηρίζοντας  καλλιτέχνες στη Κύπρο και παγκοσμίως κι έτσι και φέτος συνεχίζει να υπερβαίνει φυσικά και ψυχολογικά εμπόδια μέσω της μεταμορφωτικής δύναμης της τέχνης. Μέσα από συνεργασίες με καλλιτέχνες και οργανισμούς από την Κύπρο και το εξωτερικό, θα παρουσιαστούν καινούργια έργα εμπνευσμένα από τη θεματική του Φεστιβάλ, Μετα-τόπιση».

Σύμφωνα με την Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Φεστιβάλ, Ελλάδα Ευαγγέλου, «επιστρέφουμε το 2021 για να ολοκληρώσουμε ένα κύκλο που ξεκίνησε πέρσι – μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, που όμως μας δίδαξε πολλά για τις δυνατότητες και τις προοπτικές μας ως κοινότητα καλλιτεχνών».

Συγκεκριμένα, στην φετινή διοργάνωση παρουσιάζονται τα ακόλουθα έργα:

  • 95 Stops / Mapping the Space Between Us [Κύπρος]

Διαθεματικό έργο χαρτογράφησης, ηχοτοπίων και μίνι residencies μεταξύ Αμμοχώστου και Λεμεσού. Καλλιτέχνες: Nurtane Karagil, Γιάννης Τουμαζής, Έλενα Αγαθοκλέους.

  •  Rehearsing the Revolution [Ολλανδία, Ουγγαρία, Κύπρος]

Θεατρική παράσταση βασισμένη σε συμμετοχικά εργαστήρια αφήγησης. Καθοδηγητές: Petra Ardai, Jörgen Unom Gario, Tamara Vadas, Nihal Soğancı και Μαρία Βαρνακκίδου.

  •  NoMansAir

Film art και εγκατάσταση, που εστιάζει στον εναέριο χώρο του Αεροδρομίου Λευκωσίας, του Gerco de Ruijter.

  •  It May All Be Over Soon [Κύπρος]

Περφόρμανς με πολυμέσα της Αντρούλας Καφά, βασισμένη σε μια σειρά προβληματισμών σχετικά με τη σχέση μας με το φυσικό κόσμο.

  •  RestlessSpirits

Διαθεματική περφόρμανς της Yeon Yeji, βασισμένη σε κορεάτικες σαμανικές τελετές.

  •  The Serpent’s Egg Deconstruction [Cyprus]

Διαδραστική οπτικοαουστική εγκατάσταση που διερευνά τη μετα-τόπιση στην ιθαγένεια, τη μνήμη, την ιστορία, την εθνικότητα και την συνύπαρξη, του εικαστικού Twenty Three με τους Αντρέα Οικονομίδη (μουσική τεχνολογία) και Έλενα Βασιλείου (κοινωνικές επιστήμες, ψυχολόγος, ερευνήτρια).

  • SlowMo

Παράσταση χορού που δημιουργήθηκε με τη χρήση βίντεο, επαυξημένης πραγματικότητας και μεθοδολογίες χαρτογράφησης. Από τη ομάδα χορού Instant Dissidence.

  • Wheel of Radical Affection [Κύπρος]

Παράσταση χορού από τη Σχολή Παραστατικών Τεχνών PERA – GAU.

  • 8120 [Ελβετία]

Διαθεματική περφόρμανς από το καλλιτεχνικό δίδυμο Karla Isidorou και Alexandra Bellon.

  • DAME

Διαθεματική περφόρμανς/εικαστικά από τον καλλιτέχνη PASHIAS, με την Κατερίνα Σκουφαρίδου (αρχιτεκτονική, fashion design) και τον Ιωσήφ Χατζηκυριάκο (Ίδρυμα Φοίβου Σταυρίδη).

  • CCFT Nomadic On-line Dialogue 2 – New Fluid Territories [Σκωτία, Νορβηγία, Κύπρος, Η.Β.]

Διαδικτυακές ανταλλαγές που διερευνούν την έννοια τόπος με έννοιες όπως, κοινότητα, περιβάλλον, αειφορία, ρευστότητα. Παρουσιάζεται από το Creative Center for Fluid Territories (CCFT) – μια διεθνή διεπιστημονική ομάδα καλλιτεχνών, σχεδιαστών και αρχιτεκτόνων.

Ακριβείς ημερομηνίες και χώροι θα ανακοινωθούν σύντομα

 

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy