Δεν είναι το «χαμηλό επίπεδο της βουλής» ήταν τραμπουκισμός και ρατσιστική ρητορική από ΕΛΑΜ και Θεμιστοκλέους

Χθες στην Βουλή έγινε μια επίδειξη τραμπουκισμού και ρατσιστικής ρητορικής από τον Αντρέα θεμιστοκέλους και το ΕΛΑΜ, τονίζει το ΑΚΕΛ.

Μιλώντας στον ΑΣΤΡΑ ο εκπρόσωπος τύπου του ΑΚΕΛ Γιώργος Κουκουμάς τόνισε μάλιστα πως όσοι αντί να καταδικάσουν μιλούν απλώς για χαμηλό επίπεδο της Βουλής, με την στάση τους ξεπλένουν τους φασίστες. Σημείωσε δε πως τα όσα ακούγονταν από βουλευτές του ΔΗΚΟ, διευκόλυναν τον κύριο Θεμιστοκλέους.

Ο κύριος Κουκουμάς υπέδειξε πως ούτε η Πρόεδρος της Βουλής δεν σταμάτησε χθες την ρατσιστική ρητορική που εκφράστηκε, κάτι που είναι ποινικό αδίκημα, αλλά μόνο το ΑΚΕΛ αντέδρασε.

Όσον αφορά στον νόμο που εγκρίθηκε για σεξουαλική διαπαιδαγώγηση στην πρωτοβάθμια και τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση ο κύριος Κουκουμάς χαρακτήρισε προφάσεις τα περί αντισυνταγματικότητας και τόνισε ότι υπάρχει παραπληροφόρηση για το τι περιλαμβάνει η σχετική πρόταση.

Από την πλευρά του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου είπε ότι υπάρχει μεγάλος προβληματισμός αφού χθες στη Βουλή σε κάποιες περιπτώσεις χάθηκε ο σεβασμός, η σοβαρότητα και πλήγηκαν θεσμικές αρχές και αξίες.

Κληθείς να σχολιάσει γιατί δεν αντέδρασε το ΔΗΚΟ ειδικά στις αναφορές του βουλευτή Αντρέα Θεμιστοκλέους, ο κύριος Λεωνίδου είπε ότι δεν προεδρεύει του σώματος το κόμμα του και δεν θα μπορούσε κανένας να κατεβάσει από το βήμα τον συγκεκριμένο βουλευτή.

Πάντως ο κύριος Λεωνίδου είπε ότι το ΔΗΚΟ θα ζητήσει αλλαγή κάποιων κανονισμών όσον αφορά την λειτουργία της Βουλής. Είπε ότι δεν γίνεται ένας ανεξάρτητος βουλευτής να έχει 15 λεπτά χρόνο ομιλίας και ένας βουλευτής που ανήκει σε κόμμα να μιλά 5 λεπτά.

Πρόσθεσε επίσης ότι πρέπει να υπάρχουν κανόνες δεοντολογίας για το τι λέει ο κάθε βουλευτής.

Υπενθυμίζεται ότι το ΔΗΚΟ τήρησε αποχή με τον κύριο Λεωνίδου να δηλώνει ότι κακώς το θέμα δεν συζητήθηκε στην επιτροπή παιδείας, ενώ έκανε επίσης λόγο για αντισυνταγματικότητα.

Ο Πρόεδρος της ACCEPT Νικόλας Τρύφων κάλεσε τον γενικό εισαγγελέα να παρέμβει αφού όσα ακούστηκαν χθες στην Βουλή, αποτελούν επικίνδυνο ρατσιστικό λόγο και ρητορική μίσους, που πρέπει να αντιμετωπιστεί με τους ανάλογους νόμους του Ποινικού Δικαίου.

Ανέφερε επίσης ότι πλέον α παιδιά θα μπορούν να μάθουν για το σώμα τους αναλυτικά και έτσι θα γνωρίζουν πότε πρέπει να ζητήσουν βοήθεια αν υπάρξει κακοποίηση.

 

 

 

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.