Το χέρι της Αριστεράς παραμένει προτεταμένο προς τις ηγεσίες και τον κόσμο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς


  • Καθημερινή ενημέρωση

    Κάθε πρωί η επικαιρότητα στο inbox σου.


Απαρέγκλιτος ο στόχος για αλλαγή

 

Συνεχίζεται για δεύτερη μέρα σήμερα η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ με θέμα την εισήγηση προς τα μέλη του κόμματος για την υποψηφιότητα των προεδρικών εκλογών του 2023. Η διήμερη, όπως είχε προγραμματιστεί, συνεδρίαση της Κ.Ε. άρχισε χθες το πρωί με εισηγητική ομιλία του Γενικού Γραμματέα, Στέφανου Στεφάνου και συνεχίστηκε με τοποθετήσεις των μελών της Κεντρικής Επιτροπής.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της «Χαραυγής», ο ΓΓ του ΑΚΕΛ στην εισηγητική του ομιλία περιέγραψε αναλυτικά τις ενέργειες του κόμματος κατά το τελευταίο διάστημα σε σχέση με τις προεδρικές εκλογές. Ανέλυσε, επίσης, όλες τις προσπάθειες που έγιναν για την επίτευξη συνεργασίας με τις άλλες δυνάμεις της αντιπολίτευσης, με προτεραιότητα το Δημοκρατικό Κόμμα και τους Οικολόγους. Παρά το γεγονός ότι δεν επιτεύχθηκε η συνεργασία σε αυτή τη φάση, ο ηγέτης του ΑΚΕΛ υπογράμμισε πολύ εμφαντικά από το βήμα της Κ.Ε. ότι το χέρι της Αριστεράς παραμένει προτεταμένο προς τις ηγεσίες και στον κόσμο του Κέντρου και της Κεντροαριστεράς για συνεργασία με στόχο την προοδευτική αλλαγή στη διακυβέρνηση του τόπου.

Ως προς την υποψηφιότητα, ο ΓΓ της Κ.Ε. παρουσίασε εκτενώς το σκεπτικό της εισήγησης του Πολιτικού Γραφείου το οποίο, όπως έχει ήδη ανακοινωθεί, συζήτησε τις υποψηφιότητες του διπλωμάτη Αντρέα Μαυρογιάννη και του νομικού Αχιλλέα Δημητριάδη.

Ιδιαίτερη βαρύτητα έδωσε ο Στέφανος Στεφάνου στην ομιλία του στις συλλογικές, δημοκρατικές διαδικασίες που ακολουθεί το ΑΚΕΛ για τη λήψη της απόφασης για τις προεδρικές εκλογές. Η Αριστερά, υπογράμμισε, είναι η μόνη πολιτική δύναμη του τόπου που καθιστά τα μέλη και φίλους του ΑΚΕΛ συνδιαμορφωτές των μεγάλων πολιτικών αποφάσεων του κόμματος.

Να σημειωθεί ότι από την ερχόμενη βδομάδα αρχίζουν οι κομματικές συνελεύσεις για ανάλυση της πρότασης της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ. Η τελική απόφαση θα ληφθεί από τη Συνδιάσκεψη του ΑΚΕΛ στις 5 Ιουνίου.

Το λόγο έχει ο κόσμος της Αριστεράς
Ως γνωστόν, η εισήγηση της Κ.Ε. θα τεθεί τις επόμενες εβδομάδες ενώπιον των χιλιάδων μελών του ΑΚΕΛ στις συνελεύσεις των κομματικών ομάδων σε όλη την Κύπρο, όπου πέρα από τη συζήτηση θα πραγματοποιούνται και συμβουλευτικές ψηφοφορίες. Ακολούθως, η Κ.Ε. θα συνέλθει εκ νέου στο τέλος του μήνα για να αξιολογήσει το αποτέλεσμα του διαλόγου και θα διαμορφώσει την εισήγησή της προς την έκτακτη Παγκύπρια Συνδιάσκεψη της 5ης Ιουνίου, η οποία θα πάρει την απόφαση για τον υποψήφιο που θα στηρίξει το ΑΚΕΛ στις Προεδρικές του Φεβρουαρίου 2023.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.