Το Δεκέμβριο η έγκριση συμβούλων για αποκρατικοποίηση της Cyta

Εντός Δεκεμβρίου αναμένεται να ολοκληρωθεί η διαδικασία της επιλογής και έγκρισης συμβούλων, στο πλαίσιο της διαδικασίας αποκρατικοποίησης της Cyta, όπως ανέφερε σήμερα ο Έφορος αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνος Ηροδότου, σε δηλώσεις ύστερα από συνάντηση που είχε με τον Αναπληρωτή Πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Κόμματος (ΕΥΡΩΚΟ) Μιχάλη Γιωργάλλα, για το θέμα των αποκρατικοποιήσεων.

Ο κ. Ηροδότου διαβεβαίωσε το ΕΥΡΩΚΟ ότι τα θέματα ασφάλειας “είναι υψίστης σημασίας” και ότι θα ληφθούν τα ανάλογα μέτρα, καθώς και ότι θα υπάρχει διαφάνεια σε όλη τη διάρκεια της διαδικασίας της αποκρατικοποίησης.

Στο Ευρωπαϊκό Κόμμα μας ενδιαφέρει πού βρίσκεται η διαδικασία και πώς προχωρά, γιατί θέλουμε να πετύχει το εγχείρημα και η προσπάθεια αποκρατικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών, καθώς αυτό θα είναι προς όφελος της οικονομίας και της κοινωνίας, αν γίνει βέβαια με σωστούς όρους, υπηρετώντας το δημόσιο συμφέρον, σημείωσε σε δηλώσεις μετά τη συνάντηση ο Αναπληρωτής Πρόεδρος του ΕΥΡΩΚΟ, Μιχάλης Γιωργάλλας.

“Ζητήσαμε από τον Έφορο να μας ξεκαθαρίσει πώς η Υπηρεσία του αντιμετωπίζει τα θέματα ασφάλειας αλλά και τα θέματα που αφορούν ουσιώδεις υπηρεσίες, οι οποίες παρέχονται σήμερα από ημικρατικούς οργανισμούς”, είπε.

“Την ίδια στιγμή ζητήσαμε να διασφαλιστεί μέσα από τις διεργασίες, οι οποίες ακόμα βρίσκονται σε προπαρασκευαστικό στάδιο και είναι σε εξέλιξη, ότι οι ενέργειες θα γίνονται με διαφάνεια και με μοναδικό γνώμονα την υπηρέτηση του δημόσιου συμφέροντος και την κατοχύρωση του πλούτου του κυπριακού λαού, γιατί οι ημικρατικοί οργανισμοί είναι πλούτος, ο οποίος ανήκει στους πολίτες και ως τέτοιοι πρέπει να αντιμετωπίζονται”, πρόσθεσε.

Ο Έφορος αποκρατικοποιήσεων Κωνσταντίνος Ηροδότου τόνισε ότι “το θέμα ασφάλειας είναι και για εμάς ύψιστης σημασίας και θα ληφθεί υπόψη, θα μελετηθεί και θα παρθούν τα ανάλογα μέτρα, όπως και το θέμα της διαφάνειας, το οποίο εφαρμόζουμε ήδη για τη διαδικασία εξεύρεσης συμβούλων αλλά θα συνεχίσουμε να εφαρμόζουμε καθόλη τη διάρκεια της διαδικασίας εξεύρεσης των κατάλληλων επενδυτών για το καλό και των ίδιων των οργανισμών, των υπαλλήλων τους και της Κύπρου γενικότερα”.

Θα συνεχίσουμε, είπε, “σε αυτό το πρότυπο συνεργασίας, ενημέρωσης και διαφάνειας”.

Απαντώντας σε ερώτηση αναφορικά με τη διαδικασία των αποκρατικοποιήσεων, είπε ότι “αυτή τη στιγμή επειδή προτεραιότητα ήταν η Cyta, βρισκόμαστε στα τελευταία στάδια επιλογής των συμβούλων για τη Cyta, το οποίο γίνεται με βάση τις δημόσιες συμβάσεις, με ανοικτές διαδικασίες και διεθνείς διαδικασίες”.

“Με βάση τα χρονοδιαγράμματα ευελπιστώ ότι η επιλογή και έγκριση των συμβούλων θα γίνει εντός Δεκεμβρίου”, ανέφερε.

ΚΥΠΕ

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.