Το διακύβευμα των εκλογών είναι να διαμορφωθούν οι συνθήκες για αλλαγή 

 

 

Του Μιχάλη Μιχαήλ* 

 

Οι συνθήκες μέσα στις οποίες θα διεξαχθούν οι βουλευτικές εκλογές του Μαΐου είναι πρωτόγνωρες. Πρωτόγνωρες όχι μόνο λόγω των περιοριστικών μέτρων συνεπεία της πανδημίας και των τραγικών της επιπτώσεων στην οικονομία. Πρωτόγνωρη είναι η ασυδοσία, η αλαζονεία και ο αυταρχισμός που επιδεικνύει η κυβέρνηση και το κυβερνών κόμμα. Η μη αποδοχή και ανοχή της κριτικής είναι κύριο χαρακτηριστικό της διακυβέρνησής τους από την πρώτη μέρα που ανέλαβαν την εξουσία. Τα σκάνδαλα των ημερών τους αμέτρητα. Τι να θυμηθεί κανείς; Το κούρεμα; Το ξεπούλημα του Συνεργατισμού; Το σκάνδαλο των «χρυσών» διαβατηρίων με την εμπλοκή και του ίδιου του Προέδρου της Δημοκρατίας και του δικηγορικού του γραφείου; Τα ταξίδια του Προέδρου με το ιδιωτικό τζετ του μεγιστάνα φίλου του; Τα παράνομα εντάλματα έρευνας της Γιολίτη ή τον ξυλοδαρμό των διαδηλωτών στη Λευκωσία; 

Οι κυβερνώντες έχουν γίνει επικίνδυνοι για το εθνικό μας θέμα καθώς ο Πρόεδρος με τις παλινδρομήσεις του, μετά από τέσσερα σχεδόν χρόνια απραξίας, θυμήθηκε να βάλει στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων νέες ιδέες, οι οποίες μπορεί να οδηγήσουν στην οριστική διχοτόμηση του τόπου μας. Δυστυχώς, υπάρχουν πολιτικές δυνάμεις στην Κύπρο που ευνοούν τη λύση δύο κρατών, αδυνατώντας να αντιληφθούν πώς μια τέτοια λύση δεν θα είναι το τέλος του προβλήματος, αλλά η απαρχή νέων περιπετειών για το λαό μας με κίνδυνο προσάρτησης των κατεχομένων, αλλά και ολοκληρωτικής κατάληψης του νησιού από την Τουρκία. 

Συνεπώς, το διακύβευμα των εκλογών του Μαΐου είναι να διαμορφωθούν οι συνθήκες για αλλαγή. Αλλαγή που θα φέρει στην εξουσία μια κυβέρνηση με κοινωνικές ευαισθησίες που να μπορεί να κατανοεί τις δυσκολίες του λαού, είτε πρόκειται για μισθωτούς, μικρομεσαίους, αγρότες, συνταξιούχους και να στέκεται αρωγός τους. Μια κυβέρνηση που να προνοεί για τους μη προνομιούχους, τα άτομα με αναπηρίες, τους φτωχούς και τους ανέργους. Που να έχει όραμα για τους νέους, να επενδύει στην Παιδεία και τον Πολιτισμό. Μια κυβέρνηση που να είναι προσηλωμένη στο στόχο της επανένωσης του τόπου και του λαού που χωρίς πειραματισμούς θα εργαστεί για λύση μέσα στα συμφωνημένα πλαίσια. 

Ως Αριστερά που εκ φύσεώς μας είμαστε φορέας αλλαγής και προόδου, ο ρόλος μας πρέπει να είναι καθοριστικός. Η αποχή από τις εκλογές δεν μπορεί να είναι επιλογή. Στις 30 του Μάη πρέπει να δώσουμε το μήνυμα ότι δεν πάει άλλο, ήρθε η ώρα δυναμώσουμε τη φωνή μας στη Βουλή και να προετοιμάσουμε το έδαφος ώστε να απαλλαγούμε από τη διακυβέρνηση ΔΗΣΥ  Αναστασιάδη για να δώσουμε ξανά στον τόπο και το λαό μας την ελπίδα. 

  

*Υποψήφιος βουλευτής Λάρνακας, ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες Δυνάμεις 

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.