Το διακύβευμα των επικείμενων βουλευτικών εκλογών

Του
Ανδρέα Πασιουρτίδη*

 

Βρισκόµαστε στον όγδοο χρόνο της διακυβέρνησης Αναστασιάδη – Συναγερµού και πλέον είναι συγκλίνουσα η άποψη ότι βιώνουµε τον απόλυτο εξευτελισµό θεσµών και αξιών. Οι επικοινωνιακές µεγαλοστοµίες της κυβέρνησης ξεφουσκώνουν η µία µετά την άλλη. Οι πολίτες αντιδρούν και οργανώνονται. ∆εν ανέχονται.

Πρώτα απ’ όλα το περιβόητο «success story» στην οικονοµία, αφού πλέον είναι κοινή διαπίστωση ότι τα θεµέλια ήταν σάπια. Αυτό δεν το λέµε µόνο εµείς, αλλά και πρώην υπουργοί και στελέχη της κυβερνητικής παράταξης, οι οποίοι οµολογούν ότι η ανάκαµψη της οικονοµίας στηρίχτηκε στο πρόγραµµα των πολιτογραφήσεων. Το ένα σκάνδαλο διαδέχεται το άλλο και ο κ. Αναστασιάδης από υποτιθέµενος ηγέτης της κρίσης, µετατρέπεται σε ηγέτης της διαφθοράς και της διαπλοκής. Και της διχοτόµησης. Μαθαίνουµε ότι δεν έχει καµία αναστολή να συζητά τη διχοτόµηση και τα δύο κράτη. Το οριστικό δηλαδή ξεπούληµα της µισής Κύπρου, τη νοµιµοποίηση των τετελεσµένων της εισβολής και της κατοχής. Την ολοκλήρωση του δίδυµου εγκλήµατος του 1974.

Όλα αυτά την ώρα που ο κόσµος της δουλειάς και του µόχθου ζει µε τους µισθούς των 700 και 800 ευρώ. Την ίδια ώρα που οι παραγωγικές δυνάµεις του τόπου µας -οι µικρές και µικροµεσαίες επιχειρήσεις, οι εργαζόµενοι, οι καλλιτέχνες, οι ελεύθεροι επαγγελµατίες, οι νέες και οι νέοι- στενάζουν και εξοργίζονται µε τις αλλοπρόσαλλες και ανεύθυνες αποφάσεις διαχείρισης της πανδηµίας. Η αντίληψη ότι οι κυβερνώντες «τρων τζιαι σπάζουν πας τη ράσιη µας» καθηµερινά ριζώνει ολοένα και βαθύτερα.

Έχουµε πολλά να κάνουµε. Για τον τόπο µας, για την πόλη µας, για την Αριστερά και το κόµµα µας.

Αυτό που απαιτείται από τη δική µας πλευρά είναι υπευθυνότητα, σοβαρότητα, αποφασιστικότητα και πάνω από όλα εµπιστοσύνη στις δυνάµεις µας. Μέσα από ένα προοδευτικό και φιλολαϊκό πρόγραµµα, το οποίο θα περιλαµβάνει συγκεκριµένες προτάσεις που να δίνουν λύσεις στα πραγµατικά και καθηµερινά προβλήµατα.

Είµαι πεπεισµένος ότι θα ανταποκριθούµε στις απαιτήσεις των καιρών και της κοινωνίας. Όσα στοιχήµατα έχουµε ενώπιόν µας, πρέπει να τα κερδίσουµε. Έχουµε πολιτική και ηθική υποχρέωση να τα κερδίσουµε. Και θα τα κερδίσουµε. Έχοντας πλήρη επίγνωση των δυσκολιών, µα πολύ περισσότερο της ιστορικής µας ευθύνης.

Για να πάψει η Λάρνακα να είναι ο φτωχός συγγενής και να µπει στο δρόµο της ανάπτυξης. Για τους αδύναµους και τους ξεχασµένους της κοινωνίας µας. Για αξιοπρεπείς µισθούς και καλές συνθήκες εργασίας, για να έχουν προοπτική οι νέοι µας. Για να ξεκινήσει η απαλλαγή από την πιο διεφθαρµένη κυβέρνηση στην ιστορία της Κύπρου και η ανασυγκρότηση της χώρας. Για να εδραιώσουµε τη διαφάνεια και τη δηµοκρατία στη χώρα. Για να επανενώσουµε τον τόπο και το λαό µας. Αυτό είναι το διακύβευµα των επικείµενων βουλευτικών εκλογών.

*Υποψήφιος βουλευτής ΑΚΕΛ-Αριστερά-Νέες ∆υνάµεις Λάρνακας

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.