Το δικαίωμα σιωπής του έκανε χρήση ο Σοϊλεμέζ στην υπόθεση δολοφονίας Φάλγιαλι

Αρνούνται τις κατηγορίες για εμπλοκή τους στη δολοφονία του Τουρκοκύπριου επιχειρηματία Χαλίλ Φάλγιαλι οι 4 κατηγορούμενοι ενώ ο Μουσταφά Σοϊλεμέζ έκανε χρήση του δικαιώματός του να παραμείνει σιωπηλός δηλώνοντας ότι θα δώσει αναλυτική κατάθεση αργότερα.

Οι πέντε ύποπτοι κατηγορήθηκαν για «σύσταση οργάνωσης με σκοπό τη διάπραξη εγκλήματος» και «φόνο εκ προμελέτης».

Όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης, ο Μουσταφά Σοϊλεμέζ, επικεφαλής της «Συμμορίας Σοϊλεμέζ» ανέφερε ότι «είμαι υπό κράτηση για 12 ημέρες. Έχω υποβληθεί σε έντονες πιέσεις, βασανιστήρια και κατανάλωνα μη βρώσιμο φαγητό. Δεν αισθάνομαι αρκετά καλά για να καταθέσω. Θα δώσω αναλυτική δήλωση αργότερα».

Από την πλευρά του ο αδελφός του Φαϊζάλ Σοϊλεμέζ στην κατάθεσή του ανέφερε ότι «δεν ίδρυσα καμία οργάνωση. Το όνομα του αδερφού μου αναφέρθηκε για το περιστατικό. Η αστυνομία με κάλεσε να καταθέσω, έκανα το καθήκον μου. Είμαι σχεδόν υπό κράτηση 10 ημέρες».

Ο Εντέρ Γιλντίζ κατέθεσε ότι το πρόσωπο στο βίντεο που παρουσιάστηκε δεν είναι ο ίδιος και ισχυρίστηκε ότι δεν ήταν συνδεδεμένος με καμία οργάνωση. Και οι άλλοι ύποπτοι στην κατάθεσή τους αρνήθηκαν επίσης τις κατηγορίες, λέγοντας ότι δεν είχαν καμία σχέση με τη δολοφονία Φάλγιαλι.

Google News icon Aκολουθήστε μας στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy