Ζητούν κυρώσεις εναντίον του Δρ. Παναγιώτη Σταυρινίδη λόγω…δικαιώματος στην ελευθερία σκέψης και έκφρασης!

“Βουλευτές της Επιτροπής Παιδείας της κυπριακής βουλής καταγγέλλουν το δικαίωμα μου στην ελευθερία σκέψης και έκφρασης ενώπιον των αρχών του Πανεπιστημίου μου, ζητώντας μάλιστα κυρώσεις εναντίων μου, και χρησιμοποιώντας τον προϋπολογισμό για να εκβιάσουν το Πανεπιστήμιο”, αναφέρει σε ανάρτησή του στο Facebook ο Δρ. Παναγιώτης Σταυρινίδης.

“Για την κοινωνία μας είναι μια πολύ θλιβερή μέρα. Είναι μια μέρα φασισμού, είναι μια μέρα ολοκληρωτισμού, είναι μια μέρα δυστοπική”

Μάλιστα, δημοσιεύει απόσπασμα το οποίο αναφέρεται συγκεκριμένα σε δηλώσεις του βουλευτή του ΔΗΚΟ Χρίστου Ορφανίδη.

Η εικόνα ίσως περιέχει: κείμενο

Αυτούσια η δημοσίευση του Δρ. Παναγιώτη Σταυρινίδη

Γράφω και μιλάω δημόσια αρκετά χρόνια τώρα. Κάποτε σοβαρά ή με σοβαροφάνεια, κάποτε χιουμοριστικά, ενίοτε καυστικά και χλευαστικά. Αυτό στο μυαλό μου ονομάζεται ελευθερία της έκφρασης. Ως δε πανεπιστημιακός το εντάσσω και στην πιο ανάλαφρη όψη αυτού που οι συνάδελφοι ονομάζουμε ακαδημαϊκή ελευθερία. Άλλωστε δεν διεκδικώ κάποια πρωτιά, συνάδελφοι μου και εδώ και στην Ελλάδα, στην Ευρώπη και στην Αμερική έχουν δημόσιο λόγο, συχνά καυστικό και με πολύ περισσότερη επιρροή. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, φιλόσοφοι, καλλιτέχνες, επιστήμονες, διανοούμενοι έκαναν ακριβώς αυτό. Διατύπωναν στην δημοκρατία ελεύθερα τις ιδέες τους χωρίς να φοβούνται ότι κάποιο αόρατο χέρι θα τους κυνηγήσει.

Όταν λοιπόν βουλευτές της Επιτροπής Παιδείας της κυπριακής βουλής καταγγέλλουν το δικαίωμα μου στην ελευθερία σκέψης και έκφρασης ενώπιον των αρχών του Πανεπιστημίου μου, ζητώντας μάλιστα κυρώσεις (!!!) εναντίων μου, και χρησιμοποιώντας τον προϋπολογισμό για να εκβιάσουν το Πανεπιστήμιο, τότε όχι μόνο για εμένα, αλλά και για την κοινωνία μας είναι μια πολύ θλιβερή μέρα. Είναι μια μέρα φασισμού, είναι μια μέρα ολοκληρωτισμού, είναι μια μέρα δυστοπική.

Ντροπή σας κύριοι, ντροπή σας!