Το ΔΗΚΟ θα είναι οπωσδήποτε κυβέρνηση ή συγκυβέρνηση…

Του Μιχάλη Μιχαήλ

 

Ήταν αναμενόμενη η απόφαση της Κ.Ε. του ΔΗΚΟ την περασμένη Κυριακή για στήριξη του Νίκου Χριστοδουλίδη. Και αποδεικνύεται ότι η εμμονή του Ν. Παπαδόπουλου προς το πρόσωπό του, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά η αφορμή για να μην υπάρξει συνεργασία με το ΑΚΕΛ. Και το ΑΚΕΛ ορθά έπραξε εμμένοντας σε μια συνεργασία με το μεγαλύτερο κόμμα του λεγόμενου ενδιάμεσου χώρου, άλλο αν δεν απέδωσε. Αν κάποιος ρίξει μια ματιά στα κυριακάτικα ρεπορτάζ της Χαραυγής των τελευταίων τεσσάρων μηνών, θα βγάλει άνετα το συμπέρασμα ότι η απόφαση του ΔΗΚΟ ήταν προδιαγεγραμμένη, ακόμα και όταν συνομιλούσε με το ΑΚΕΛ. Μας το έλεγαν και στελέχη του ΔΗΚΟ στα ρεπορτάζ, ότι εκείνο που μετρά είναι το ότι από τις μέχρι τώρα μετρήσεις, ο τέως ΥπΕξ του Ν. Αναστασιάδη φαίνεται να κερδίζει τις εκλογές! Να λοιπόν το κριτήριο. Τα άλλα όλα είναι απλώς κουβέντες για κατανάλωση.

Όμως ας πάμε στην ουσία των πραγμάτων.

Μας είπε ο Ν. Παπαδόπουλος ότι με τον Ν. Χριστοδουλίδη θα φέρει την αλλαγή! Τι είδους αλλαγή θα γίνει με αυτόν που επαγγέλλεται τη συνέχιση της «επιτυχημένης» πολιτικής της τελευταίας 9ετίας; Το ότι ο Ν. Χριστοδουλίδης παραμένει μέλος του ΔΗΣΥ, δηλώνει περήφανος συναγερμικός, δηλώνει ότι ακολουθεί την πολιτική Αναστασιάδη, δηλώνει ότι δεν βρίσκει κάτι μεμπτό στη διακυβέρνηση, σε τι διαφοροποιείται από τη σημερινή διακυβέρνηση που το ΔΗΚΟ λέει ότι θέλει να αλλάξει; Το ΔΗΚΟ ήταν λάβρο εναντίον του κ. Χριστοδουλίδη για την αποτυχία επιβολής κυρώσεων κατά της Τουρκίας. Θυμίζουμε ότι στις 2 Οκτωβρίου 2020 ο Ν. Παπαδόπουλος δήλωνε ότι «Η επιβολή κυρώσεων στη Λευκορωσία αλλά όχι στην Τουρκία συνιστά μια νέα αποτυχία για τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον Υπουργό Εξωτερικών. Η Κύπρος πληρώνει σήμερα την αποτυχημένη πολιτική απενοχοποίησης και κατευνασμού της Τουρκίας». Πώς μέσα σε δύο χρόνια ο Ν. Χριστοδουλίδης μετατράπηκε σε μεσσία που θα φέρει την αλλαγή;

Και ποια αλλαγή θα φέρει ένας υποψήφιος που δεν απαντά στις κατηγορίες εναντίον του, αλλά αντίθετα, καλεί τους υποστηρικτές του να χαμογελούν όταν ακούνε κατηγορίες; Το ΔΗΚΟ ξεχνά ότι ο Ν. Χριστοδουλίδης έκανε σειρά λανθασμένων εκτιμήσεων στο Κυπριακό, ότι π.χ. οι Τούρκοι δεν εννοούν αυτά που λένε για την Αμμόχωστο (τα ίδια που είπε και ο Αβέρωφ), όταν είπε ότι οι Τούρκοι δεν έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν γεωτρύπανο και τώρα έχουν 4, όταν επιμένει στο θέμα των κυρώσεων ξέροντας ότι δεν θα γίνει τίποτε, αυτά δεν τα προσμέτρησε το ΔΗΚΟ; Κοντολογίς, το συμπέρασμα που εξάγεται είναι ότι εκείνο που ενδιαφέρει το ΔΗΚΟ δεν είναι η αλλαγή αλλά είναι απλά η εξουσία με οποιονδήποτε τρόπο και μέσο.

Ακολουθήστε μας στο Google News.
Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.