Ένα είναι το δίλημμα στις εκλογές: ΑΛΛΑΓΗ ή ΣΥΝΕΧΙΣΗ αυτού που ζούμε!

Του Νεόφυτου Νεοφύτου

 

Οι πολίτες στις προσεχείς προεδρικές εκλογές έχουν ενώπιόν τους ένα μεγάλο δίλημμα και η δική τους ψήφος θα είναι καθοριστική κατά πόσο ο τόπος θα γυρίσει σελίδα, θα υπάρξει μια νέα αρχή και θα δημιουργηθούν ξανά προοπτικές για την επίλυση τόσο του Κυπριακού όσο και πολλών εσωτερικών προβλημάτων. Εάν θα τεθεί ή όχι τέρμα στη διαφθορά, ημετεροκρατία και στο ρουσφέτι. Δεν πρέπει να υπάρχει κανένα πλέον ερωτηματικό στο μυαλό των πολιτών όταν θα ψηφίσουν στις προεδρικές εκλογές την Κυριακή 5 Φεβρουαρίου. Ψηφίζουμε είτε αλλαγή είτε συνέχιση αυτού που βιώνουμε και ζούμε τα τελευταία δέκα χρόνια.

Γνωρίζουμε ότι από τους υποψηφίους που έχουν προοπτικές νίκης, η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Α. Μαυρογιάννη μπορεί να επιφέρει την αλλαγή και δεν πρέπει να χαθεί ούτε μια ψήφος. Οι άλλοι δυο βασικοί ανθυποψήφιοί του, οι κ.κ. Αβέρωφ Νεοφύτου και Νίκος Χριστοδουλίδης, δηλώνουν ότι εάν εκλεγούν, θα εφαρμόσουν τις υφιστάμενες πολιτικές του ΔΗΣΥ.

Ο απερχόμενος Πρόεδρος Νίκος Αναστασιάδης, μιλώντας σε συγκέντρωση των οπαδών του ΔΗΣΥ στο Καϊμακλί, ανέφερε ότι τόσο ο Αβέρωφ Νεοφύτου όσο και ο Νίκος Χριστοδουλίδης είναι «δικά» του παιδιά και ότι είχε μεσολαβήσει πολλάκις για να υπάρξει ενότητα στο ΔΗΣΥ και ένας να είναι ο υποψήφιος, καταλογίζοντας στον κ. Χριστοδουλίδη «φιλοδοξίες». Καμία λοιπόν αμφιβολία ότι απέναντι στους Αβέρωφ – Χριστοδουλίδη βρίσκεται η ανεξάρτητη υποψηφιότητα Ανδρέα Μαυρογιάννη, η οποία στηρίζεται από την κοινωνία των πολιτών, από ανθρώπους απ’ όλους τους πολιτικο-ιδεολογικούς χώρους, οι οποίοι έχουν μπουχτίσει από αυτό που ζούμε και θέλουν αλλαγή.

Είναι λοιπόν συλλογική ευθύνη -των κομμάτων και των οργανωμένων συνόλων που τοποθετούνται υπέρ της αλλαγής- αλλά και ατομική, του κάθε πολίτη ξεχωριστά, που επίσης θέλει αλλαγή, να εργαστούμε όλοι μαζί για να επιτευχθεί. Να συνειδητοποιήσουμε όλοι μας ότι αναλόγως ποιος θα είναι ο επόμενος Πρόεδρος της Κύπρου, θα υπάρξει και η ανάλογη πορεία τα επόμενα πέντε χρόνια. Γνωρίζουμε από τώρα ποια πορεία θα ακολουθήσουν οι κ.κ. Αβέρωφ – Χριστοδουλίδης και δεν είναι άλλη από τη συνέχιση της διακυβέρνησης ΔΗΣΥ. Γνωρίζουμε και ποια πορεία θα ακολουθήσει ο ανεξάρτητος υποψήφιος Α. Μαυρογιάννης, ο οποίος με καθαρά χέρια, εντιμότητα και ικανότητα δηλώνει έτοιμος και αποφασιστικός για τη μεγάλη αλλαγή, δίνοντας ξανά προοπτικές και ελπίδες για τον λαό και τον τόπο μας. Εμείς αποφασίζουμε, εμείς ψηφίζουμε.

Ακολουθήστε το dialogos.com.cy, στο Google News

Οι τελευταίες ειδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο και όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.