Το επιχειρησιακό πλάνο για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος παρουσιάσε στον Υπ. Υγείας ο ΟΚΥΠΥ

Ο Υπουργός Υγείας κ. Κωνσταντίνος Ιωάννου προεδρεύει σύσκεψης με τη διευθυντική ομάδα του ΟΚΥπΥ, για ανάλυση του πλάνου για ενδεχόμενο 3ο κύμα της πανδημίας, καθώς και του επιχειρησιακού πλάνου του ΟΚΥπΥ, και για αξιολόγηση της πορείας υλοποίησης αναπτυξιακών έργων του Οργανισμού.

Η διευθυντική ομάδα του ΟΚΥΠΥ παρουσίασε σήμερα στον Υπουργό Υγείας το επιχειρησιακό πλάνο για το ενδεχόμενο ενός τρίτου κύματος της πανδημίας και την πιθανή αύξηση των νοσηλειών που μπορεί να χρειαστούν στο μέλλον.

Ο Υπουργός Κωνσταντίνος Ιωάννου ανέφερε ότι έχει ζητήσει από τα τέλη Ιανουαρίου και μετά το δεύτερο κύμα της πανδημίας, να αξιοποιηθεί αυτή η περίοδος για καλύτερη προετοιμασία. Όπως είπε ο ΟΚΥΠΥ είναι έτοιμος σε συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα να αντιμετωπίσει ένα τρίτο κύμα της πανδημίας. Πρόσθεσε ότι το πλάνο προνοεί περισσότερες κλίνες γύρω στις 300, έχει αυξηθεί ο αριθμός των νοσηλευόμενων που μπορούν να εξυπηρετηθούν σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και σε κλινικές COVID-19, εδώ και τρεις εβδομάδες έχουν προχωρήσει σε εκπαίδευση του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού που μπορεί να αξιοποιηθεί στο μέλλον, έχει αναπτυχθεί περαιτέρω εξοπλισμός ενώ αξιοποιείται και η συσσωρευμένη εμπειρία του ΟΚΥΠΥ από το δεύτερο κύμα.

Για τα θέματα οργάνωσης ο Υπουργός Υγείας είπε ότι τα λάθη που παρατηρήθηκαν και οι τρόποι βελτίωσης στο δεύτερο κύμα έχουν υιοθετηθεί για να λειτουργήσουν πιο αποδοτικά στο μέλλον.

Από την πλευρά του ο Γενικός Εκτελεστικός Διευθυντής του ΟΚΥΠΥ Χρίστης Λοΐζίδης ανέφερε ότι ενημέρωσαν τον Υπουργό για το πλάνο σε περίπτωση ενός τρίτου κύματος της πανδημίας και για το πλάνο που θα βοηθήσει τον Οργανισμό Κρατικών Υπηρεσιών Υγείας για την ανεξαρτοποίησή του. Το πλάνο για την αυτονόμηση του ΟΚΥΠΥ εκπονείται από τον οίκο Deloitte, με τον κ. Λοΐζιδη να αναφέρει ότι ο Οργανισμός είναι κοντά στην τελική διαμόρφωση του συγκεκριμένου πλάνου.

Επίσης είπε ότι ενημέρωσαν τον Υπουργό Υγείας και για τα αναπτυξιακά έργα. Ήδη όπως ανέφερε, υπάρχουν τρία τέσσερα έργα που θα ξεκινήσουν σε λίγο καιρό και πρόκειται για την επέκταση του Νοσοκομείου Αμμοχώστου το οποίο λειτουργεί ως Νοσοκομείο Αναφοράς, για την καινούργια μονάδα αιμοκάθαρσης στο Νοσοκομείο Πάφου που είναι στην τελική πορεία για υπογραφή και για τις διάφορες ανακαινίσεις και έργα που προγραμματίζουν για τα δημόσια νοσηλευτήρια και τον Οργανισμό. Όπως είπε το συνολικό κόστος των αναπτυξιακών έργων ανέρχεται σε 90 εκατομμύρια ευρώ μέσα στην επόμενη τριετία. Επίσης εξέφρασε την ελπίδα ότι σύντομα να βγουν σε προσφορές για την πρώτη φάση του Νοσοκομείου Ψυχικής Υγείας στην Αθαλάσσα.

Eιδήσεις από την Κύπρο και τον κόσμο, όλη η επικαιρότητα στο dialogos.com.cy.
Ακολουθήστε μας και στο Google News.